fbpx
Annonce

Messi, Fati og Koeman med i catalansk juletradition

FCBARCELONA.DK - 06.11.20

© Getty Images

Der findes mange juletraditioner i verden, men en af de mere bemærkelsesværdige finder sted i Catalonien, hvor man laver figurer af personer, som sidder og skider. Nu er Lionel Messi, Ansu Fati og Ronald Koeman blevet en del af traditionen.

Den meget anderledes juletradition i Catalonien hedder 'Caganers', som er betegnelsen for en person, som sidder og skider. 'Caga' betyder lort på spansk, mens 'Caganers' derfor er en person, som laver lort.

Traditionen stammer tilbage fra det 18. århundrede og består oprindeligt af en figur, som viser en catalaner iført den traditionelle catalanske røde hat, La Barretina. Han sidder med bukserne nede og laver afføring. Senere har traditionen udviklet sig til, at man nu kan skildre andre personer med de små figurer.

Nu er turen så kommet til Camp Nou, hvor man op til dette års jul har udvalgt Lionel Messi, Ansu Fati og Ronald Koeman, som alle kan ses i en situation, som de færreste får lov at opleve dem i. Om inspirationen er kommet fra Barcas spil i denne sæson eller om man har valg de tre Barca-stjerner tilffældigt vides ikke.

Se flere billeder af denne års 'Caganers' herunder.

caganer2

caganer3


.:FORSIDE:.