fbpx
Annonce

Mateu Alemanys imponerende meritter i Barca

Allan Stefan - 21.07.22

Barcas fodbolddirektør, Mateu Alemany, har snart har været ansat i Barca i 500 dage. Siden ansættelse har Alemany været en vital del af den reformation, som Barca er ved at undergå. Vi gennemgår nogle af Alemanys største bedrifter som fodboldirektør på Camp Nou.

Mateu Alemany blev ansat som 'Director of Professional Football' i Barca den 26 marts 2021. Han har sammen med Joan Laporta, Jordi Cruyff, Barca-træner Xavi og resten af den tekniske stab været medvirkende til, at Barca går en lysere tid i møde.

Alemany har stået i spidsen for Barca gennem snart tre transfervinduer, hvis man inkluderer den nuværende, som slutter den 31. august. Under Alemany har Barcas trup gennemgået massive ændringer - blandt andet et farvel til den største Barca-spiller gennem tiden, Lionel Messi.

Artiklen fortsætter under annoncen


Få her et overblik over nogle af Alemanys største bedrifter under hans ansættelse i Barca.

Højdepunkter i Alemanys første transfervindue i spidsen for Barca  
1: Udlånte Griezmann til Atlético Madrid med en obligatorisk købsoption inkluderet i kontrakten.
2️: Det lykkedes ham at overbevise anførergruppen Piqué, Alba, Busquets og Sergi Roberto at skære ned i deres løn.
3️: Han rådede Joan Laporta til at give slip på Messi og dermed spare Messis massive løn væk.
4: Han hentede store profiler til i form af Eric Garcia, Memphis Depay og Sergio Aguero hjem til Catalonien gratis.

Højdepunkter i Alemanys andet transfervindue i spidsen for Barca 
1: Det lykkedes ham at låne og senere sælge Coutinho til Aston Villa.
2: Han forlængede Umtitis kontrakt og reducerede samtidig hans løn signifikant.
3: Det lykkedes ham at få Dani Alves og Aubameyang hentet til klubben kvit og frit.
4: Hentede Ferran Torres og Adama Traore - sidstnævnte dog på et lejemål -  til klubben tilbage i januar på trods af klubbens massive økonomiske problemer. Dermed hjalp han Xavi og klubben med at styrke holdet og få dem fra en skuffende 9. plads til en Champions League-givende andenplads.

Alemanys ageren i det nuværende transfervindue i spidsen for Barca 
1️: Solgt Coutinho til Aston Villa.
2️: Det er lykkedes ham at udleje Trincao og Lenglet.
3️: Han har hentet to klassespillere i form af Kessie og AC ganske gratis, der kommer til Barca i deres bedste alder.
4️: Det lykkedes ham at hente stortalentet Pablo Torre.
5️: Han formåede at forhandle Dembélé ned på en lavere løn på trods af Dembélés ønske om en lønpakke på omkring 40 millioner euro årligt.
6️: Officielt underskrevet kontrakt med Raphinha på trods af, at Chelsea angiveligt kom med et højere bud på brasilianeren.
7️: Har officielt lukket aftalen med Lewandowski, som har været verdens mest målfarlige angriber gennem de seneste sæsoner.
8️: Jules Koundé, Bernardo Silva, Marcos Alonso og César Azpilicueta rygtes stærkt til Camp Nou, hvor især de to sidstnævnte forventes at trække i Barca-trøjen inden transfervinduet smækker i den 31. august.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Mateu Alemany har i sandhed vist stort købmandskab og har været et stærkt aktiv i Barcas fremgang den seneste tid - især på den økonomiske front. Derudover har Alemany på fornemmeste vis hentet præcis de spillere til klubben, som Xavi mener der skal til for at få spillet på banen til at flyde efter hans hoved.

Man kan på ingen måde beskylde Alemany for ikke at være handlekraftig eller initiativrig. Han har derimod ikke ligget på den lade side og har på snart 500 dage været medvirkende til, at Barca nu kan se lyset for enden af tunnelen. Det er kommet efter en periode med økonomiske mørke skyer hængende over præsident Joan Laportas hoved og lange perioder med uinspirerende spil indenfor kridtstregerne.

Den næste halvanden måneds tid skal Alemany prøve at vise sig lige så effektiv som tidligere, og fuldføre visionerne om Xavis drømmehold.

// Mateu Alemany
.:FORSIDE:.