Lewandowskis mål reddede Xavi fra krisestemning

FCBARCELONA.DK - 30.10.22

// Valencia // Robert Lewandowski

Barca sikrede søndag aften en snæver sejr på 0-1 ude over Valencia på en sen scoring af Robert Rewandowski. Den polske angribers scoring var uhyre vigtig, da den reddede Xavi og Barca for krisestemning i klubben.

Det lignede meget længe et 0-0 resultat på Mestalla mod Valencia, for det fungerede ikke for Barca, specielt ikke i anden halvleg, hvor holdet leverede en bekymrende dårlig præstation.

FCBSHOP art

Det var først tre minutter inde i dommerens tillægstid, at det lykkedes at sende den forløsende 0-1 scoring i nettet og hvem andre end Robert Lewandowski kunne levere sådan et mirakel? Polakken strakte sig langt og fik foden på indlægget fra Raphinha, så bolden gik i nettet.

Barca fik derved en uhyre vigtig 0-1 sejr på en svær aften, hvor Barca havde været sin egen værste modstander, for Valencia virkede ikke som nogen alvorlig trussel. Var det endt uafgjort, ville Real Madrid kunne øge sit forspring til fem point med en sejr over oprykkerne fra Girona i eftermiddag.

Efter exitten af Champions League og hvis man samtidig ville se Real Madrid trække fra i ligaen, ville det skabe en krisestemning i Barca og presset på Xavi ville vokse. Derfor var det en uhyre vigtig scoring som Lewandowski leverede i allersidste øjeblik. Den polske angriber har nu scoret 13 mål i 12 ligakampe og har en kæmpe andel i, at Barca kæmper med helt i toppen af tabellen.