fbpx
Annonce

Laporta: 'Superligaen er en fantastisk mulighed'

Simon Arun Vrábel - 14.11.22

// Joan Laporta

I et interview løftede Barcas præsident Joan Laporta sløret for nogle af detaljerne omkring den omdiskuterede Superliga. Her afslørede blandt andet hvo meget klubberne kan tjene på at deltage i turneringen.

Lige siden ideen om en europæiske superliga så dagens lys, har den været heftigt omdiskuteret blandt klubber, fans og organisationer. Barca er én af de klubber, som sammen med Real Madrid og Juventus, helt fra starten har været fortalere for den nye tuneringsstruktur, som kraftigt vil udfordre Champions League. I et interview med avisen Sport giver Barca-præsidenten Joan Laporta nu et spændende indblik i den økonomi, som Barca vil kunne få del i, hvis turneringen bliver en realitet.

'Superligaen er en fantastisk mulighed, men den kan kun blive en realitet gennem dialog. Superligaen vil gøre op med den fodbold som vi kender i dag og gøre klubberne mere selvstændige. Man kan se det som en forbedret version af Champions League' indledte Laporta.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Superliga CEO, Bernd Reichart mødte for nylig UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin og sammen har de allerede taget et kæmpe skridt sammen om en ny fremtid' sagde han videre.

'Alene til de klubber som er med til at grundlægge turneringen, venter der en bonus på 1 milliard euro. Derefter får Barca 300 millioner euro per sæson. Derudover er det værd at nævne, at den nye Superliga vil blive styret primært af klubberne selv, hvor det i dag er UEFA, som styrer Champions League' forklarede Laporta.

Til sidst blev Barca-præsidenten spurgt, hvornår en superliga kan blive en realitet. 'Retten i Luxemburg meddeler deres beslutning for UEFA til marts, så jeg tror ikke, at det er urealistisk, at turneringen kan starte om et par år' var svaret.

.:FORSIDE:.