fbpx
Annonce

Laporta: 'Et nyt Camp Nou er afgørende for Barca'

Simon Arun Vrábel - 15.11.22

// Camp Nou // Joan Laporta

I Barca har man sat sæsonen på pause mens der skal spilles VM i Qatar frem til slutningen af året og derfor har man startet den storstilede modernisering af Camp Nou. Forleden udtalte præsident Laporta sig om arbejdet.

Camp Nou skal have den helt store omgang i det såkaldte Espai Barca projekt, hvor stadion gennemgår en gennemgribende renovering og ombygning. For ikke at spilde tiden, benyttes den næste halvlanden måned til at nedtage en del af tribunen bag det sydlige mål.

Status:
'Projektet er en realitet. Og i dag kan vi stolt sige, at vi allerede er gået i gang med arbejdet. Efter 10 år, hvor intet eller meget lidt er blevet gjort, er vi begyndt at arbejde. Et arbejde af denne størrelsesorden er altafgørende for Barças vækst. Alle vores konkurrenter gør det og vi er begyndt senere, men med den konstruktions- og finansieringsmetode, som vi har foreslået, vil alt være færdigt i 2026' startede Laporta.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Camp Nou vil delvist være i drift i slutningen af 2024 og vi vil kunne fejre klubbens 125-års jubilæum på vores nye stadion. Espai Barça vil bringe os på et indtægtsniveau, der vil gøre os til en sund klub med førsteklasses økonomiske ressourcer. Derudover begynder finansieringspengene først at blive returneret, når stadionet står færdigt og med en del af den genererede merindtægt'.

Ombygningen betyder én sæson på Montjuïc:
'Ja, det bliver hårdt for alle i og omkring klubben, men vi står sammen omkring den udfordring, som i øvrigt betyder tabte indtægter på ca. 100 millioner euro'.

Gennemsigtighed i projektet:
'Vi vil gøre alt vi overhovedet kan for at sikre mest mulig transparens omkring hele projektet. Vi ønsker, at projektet ikke kun skal være billigt, men det skal være i god kvalitet og vi vil gøre vores bedste for at sikre objektiv kvalitet og værdi for pengene' afsluttede Joan Laporta.

.:FORSIDE:.