fbpx
Annonce

Lamine Yamal satte endnu en rekord i El Clásico

FCBARCELONA.DK - 29.10.23

// El Clásico // Lamine Yamal

Lamine Yamal er godt i gang med at skrive sit navn ind i historiebøgerne, for den unge kantspiller har allerede sat en del rekorder. I går mod Real Madrid blev han den yngste spiller i en officiel El Clásico.

Yamal er ikke som andre 16-årige fodboldspillere, for han begår sig allerede på allerhøjeste internationale niveau og han får ros fra alle sider. Hans gennembrud er kommet i en meget tidlig alder, noget som man sjældent ser.

Artiklen fortsætter under annoncen


I lørdagens El Clásico startede Lamine Yamal på bænken, men han blev sendt på banen med et kvarter tilbage. Dermed blev han den yngste spiller i en officiel El Clásico med sine 16 år og 107 dage, hvor den tidligere rekord lød på 16 år og 132 dage, en rekord der blev sat i 1902 af Alfonso Albéniz.

Lamine Yamal var også i truppen da Barca og Real Madrid mødtes i en træningskamp i USA i sommer, men dels var der tale om en uofficiel kamp, dels kom Yamal slet ikke på banen i det opgør. Det gjorde han til gengæld i går og dermed satte han endnu en rekord grundet sin meget unge alder.

Yamal nåede ikke rigtig at sætte sit præg på El Clásico. Han blev placeret i angrebets venstre side, hvor højre side er hans naturlige position, men den gav Xavi til Raphinha. Det betød at Yamal havde svært ved at finde ind i spillet og sammen med holdkammeraterne, måtte han se Madrid score sit sejrsmål i overtiden..:FORSIDE:.