fbpx

Kun fire spillere fra truppen har scoret mod Espanyol

Simon Arun Vrábel - 28.12.22

// Espanyol

Truppen har i de seneste år gennemlevet et sandt generationsskifte og det bemærkes endnu engang ved, at der kun er fire spillere fra den nuværende trup, som har prøvet at score imod lokalrivalerne fra Espanyol, som man møder på lørdag.

Efter VM-pausen genoptages de nationale ligaer endnu engang og for Barcas vedkommende venter der et spændende lokalderby imod Espanyol. Det er et opgør, som altid er målrigt og intenst, men når lørdagens derby sparkes i gang, er der kun fire spillere fra den nuværende trup, som ved hvordan det føles at score imod lokalrivalerne. Det vidner om, hvor stor en transformation holdet har gennemgået i de seneste år.

Barca er som altid favoritter til at tage de tre point imod lokalrivalerne, men i fraværet af den karantænekampe Lewandowski må andre påtage sig et mere offensivt ansvar for at besejre Espanyol. Det øger presset på de tilbageværende angribere og efter Piqués pensionering er der kun fire spillere i den nuværende trup, som ved hvordan man finder netmaskerne når modstanderen hedder Espanyol.

Artiklen fortsætter under annoncen


Helt specifikt er der tale om Jordi Alba, Ousmane Dembélé, Memphis Depay og Pedri, som gennem deres karriere i Barca ved én lejlighed hver har scoret mod Espanyol. Alba var den første til at score imod de blå-hvide i 4-1-sejren på Camp Nou tilbage i sæsonen 2016/17. Efterfølgende blev det Dembélés tur da Barca vandt med 0-4 i sæsonen 2018/19. I sidste sæson scorede Memphis kampens eneste mål i den målfattige hjemmekamp, som man vandt med 1-0 på Camp Nou. Hollænderen scorede målet på straffe, hvilket i øvrigt var Xavis debutkamp som træner for førsteholdet.

Den sidste spiller som har prøvet at score imod Espanyol er Pedri, som scorede kampens første mål efter blot to minutter, da Espanyol i den 24. spillerunde i sidste sæson tog imod Barca. Ud over tre røde kort i kampen scorede Luuk de Jong dybt inde i dommerens tillægstid til 2-2, som blev kampens resultat. Det bliver derfor spændende at se, om nogle af holdets mange andre offensive spillere kan skrive sig på den noget korte liste og her kunne spillere som Ansu Fati, Ferran Torres, Frenkie de Jong eller Gavi alle være gode bud.

Kampen spilles lørdag den 31. december kl. 14.00 og vises på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.