fbpx

Journalist: Xavi har bedt ledelsen hente Oriol Romeu

Peter Vyff - 02.07.23

// Oriol Romeu

Mange navne har været i spil, men nu lader det nu til, at Oriol Romeu er det bedste bud til at erstatte Busquets. Catalanerens ankomst skulle være godkendt af Xavi, der har bedt klubben om at lukke aftalen hurtigst muligt.

Barca tager snart hul på forberedelserne til den nye sæson, og Xavi håber eftersigende at have størstedelen af holdet på plads inden da. Cheftræneren har allerede fået opfyldt sit ønske om tilgangen af İlkay Gündoğan, imens Iñigo Martínez også snart forventes præsenteret på Camp Nou.

Catalanerne har dog endnu ikke fundet en erstatning for Sergio Busquets, som netop er skiftet til Inter Miami. Ledelsen har ellers haft snøren ude efter flere spillere, såsom Martín Zubimendi, Joshua Kimmich, Ruben Neves og senest Marcelo Brozović, der dog alle betragtes som tabt af økonomiske årsager.

Barca blev derfor forleden sat i forbindelse med Oriol Romeu, der tidligere har været i klubben og som har fået sin fodboldopdragelse hos La Masia. Catalaneren spiller nu for Girona, hvortil han skiftede sidste sommer efter mere end ti år i udlandet, primært i engelsk fodbold.

Artiklen fortsætter under annoncen


Selvom Romeu ikke er den oplagte kandidat til at afløse Busquets, så betragtes han alligvel som en spiller med nogle af de samme kvaliteter. Det skyldes især Girona-spillerens defensive evner, samt det faktum, at han også føler sig ganske tilpas med bolden for fødderne, især efter de mange år hos Barcas talentakademi.

Journalisten Gabriel Sans fra avisen Mundo Deportivo kan nu fortælle, at Xavi skulle have bedt ledelsen om at lukke handlen med Girona hurtigst muligt. Cheftræneren ønsker eftersigende at have Romeu til rådighed den 10. juli, hvor holdet påbegynder træningen efter sommerferien.

Ledelsen skulle derfor allerede have gået i gang med at forberede et tilbud, der forventes at blive på 10 mio. euro, som også er Romeus frikøbsklausul. Barca havde ellers håbet at sænke prisen, men Girona er angiveligt ikke til at forhandle med, da de er utilfredse med Barcas flirteri med deres midtbanespiller.

Det bliver nu spændende at se, hvordan forhandlingerne forløber de næste par dage, og om ledelsen virkelig gør alvor i at hente den 31-årige Romeu. 

.:FORSIDE:.