fbpx

Jordi Albas exit hjælper Barcas økonomi markant

Anders Lang Jensen - 24.05.23

// Jordi Alba

Jordi Alba har personligt selv truffet beslutningen om at forlade Barca efter sæsonen, selvom kontrakten løber et år mere. Parterne har aftalt de økonomiske rammer, og her giver Alba afkald på en stor pose penge.

Barca-ledelsen har gennem længere tid haft ønsket om, at Jordi Alba enten forlader klubben efter denne sæson, eller at venstrebacken imødekommer en markant lønnedgang. Alba har nu meddelt sit exit fra Camp Nou, og det er godt nyt for klubbens økonomiske tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ifølge avisen Mundo Deportivo stopper Jordi Alba i Barca ved at få de penge han har til gode fra de udskudte betalinger i forbindelse med corona-pandemien i 2020, hvor flere spillere gik ned i løn i en periode. Dog har Alba givet afkald på den løn, han ellers var sikret for hele næste sæson.

Det udsatte beløb løber op i omkring 20 millioner euro, men Barca sparer en stor pose penge i løn til Jordi Alba, som skulle være betalt for næste sæson. Dermed er Albas exit vigtigt nyt for at fjerne den store udgift, og klubben kan se frem mod næste sæsons økonomiske muligheder på markedet.

Ifølge adskillige medier var Jordi Albas afgang denne sommer ikke medregnet i den økonomiske plan, som man har præsenteret til La Liga. Derfor skulle Albas beslutning give Barca et markant og uventet økonomisk boost, som man ellers ikke havde regnet med og som gør mulighederne for at hente nye spillere endnu større.

alba47

.:FORSIDE:.