fbpx
Annonce

Jordi Alba: 'Jeg mangler at vinde VM-trofæet'

Simon Arun Vrábel - 13.11.22

// Jordi Alba

33-årige Jordi Alba står over for sin tredje og sandsynligvis sidste VM-slutrunde. Inden den sparkes i gang, kigger han i et interview både bagud og fremad på de mange oplevelser i landsholdstrøjen.

Den catalanske forsvarsspiller Jordi Alba har nået sin karrieres efterår, men alligevel har den spanske landstræner Luis Enrique indkaldt ham til VM-slutrunden i Qatar, som bliver den tredje for Alba. Det til trods, så har Jordi Alba aldrig vundet VM-trofæet og derfor er ambitionen i år også helt tydelig.

’Jeg er utrolig glad for at blive kaldt op til endnu en VM-slutrunde. De er ikke nemme at blive udtaget til og det er tredje gang at jeg får den fornøjelse’ indledte Jordi Alba, som muligvis indstiller karrieren efter den igangværende sæson med Barca.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


’Jeg har altid drømt om at blive professionel fodboldspiller, men jeg havde aldrig turde drømme om at spille et VM. Og da slet ikke tre! Jeg er utrolig glad og stolt og vi har en god trup i år med unge og rutinerede spillere. Forhåbentligt kommer det til at gå godt. Jeg mangler at vinde VM-trofæet og det håber jeg sker i år’ indledte den rutinerede forsvarsspiller, som har optrådt 86 gange med det spanske landshold.

’I år handler det om, at vi får hjulpet de mange unge spillere. Som én af kaptajnerne vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe holdet og det er uanset om jeg spiller eller ej. I sidste ende handler det om hvad du viser på banen, men hvis du ikke spiller, så bliver man nødt til at være en god holdkammerat udenfor banen også’ fortsatte Jordi Alba.

’Jeg har været så heldig at jeg har prøvet at vinde alle turneringer som er værd at vinde, på nær Europa League og VM og i denne sæson håber jeg på at kunne vinde dem begge’ afsluttede Alba interviewet med avisen Marca.

Jordi Alba har igennem sin lange karriere vundet den spanske liga og Copa del Rey fem gange hver, samt den spanske supercup tre gange med Barca. Derudover står der et Champions League trofæ og VM for klubholdpå CV'et, sammen med et EM med det spanske landshold. I alt har Jordi Alba altså vundet 16 trofæer i sin karriere.



.:FORSIDE:.