fbpx

Jordi Alba håndterer sin reservetjans uden brok

FCBARCELONA.DK - 05.04.23

// Jordi Alba

Jordi Alba spillede alle 90 minutter i lørdagens opgør mod Elche og leverede en solid præstation. Catalaneren må dog se sig reduceret til reservespiller efter en lang årrække med en hovedrolle, men det ser ikke ud til at gå ham på.

Akkurat som det skete med Gerard Piqué, må Jordi Alba se sig overhalet af unge kræfter, nærmere bestemt den blot 19-årige Alejando Balde, der har taget alle med storm i denne sæson og klart er Xavis foretrukne valg på venstre back positionen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den plads har Alba ellers siddet solidt på i 10 sæsoner, hvor han har været en af holdets absolut bærende spillere. Hans hurtighed på kanten og især samspillet med Leo Messi har kendetegnet Albas mange flotte sæsoner.

Denne sæson er helt anderledes for den 34-årige Alba, for han spiller meget mindre end de foregående sæsoner. Alderen sætter naturligt sine begrænsninger, man at Alba stadig kan levere på et højt niveau, så man senest lørdag mod Elche.

Netop det høje niveau kendetegnet Albas kampe i denne sæson. Når han er på banen leverer han godt og dermed har Xavi en glimrende og pålidelig reserve til Balde, der ikke kan spille alle kampe. Mod Elche blev Balde helt sparet, så han er 100% klar til onsdagens pokalbrag mod Real Madrid.

Jordi Alba accepterer sin nye rolle uden at virke utilfreds. Modsat ser han en værdi i at hjælpe de unge spillere udenfor banen og der bliver lyttet til ham, når han har noget på hjertet. Hans kontrakt med klubben udløber først til sommer 2024, så han kan meget vel få samme rolle i næste sæson.

El Clásico i aften spilles kl. 21.00 og den kan ses direkte på Ekstra Bladet+..:FORSIDE:.