fbpx
Annonce

Javier Tebas i kæmpe kovending om Barcas økonomi

Simon Arun Vrábel - 14.06.22

// Javier Tebas

Retrorikken har ændret sig markant fra La Liga-præsident Javier Tebas, som pludselig taler i positive og optimistiske vendinger om Barcas økonomi og fremtidsmuligheder. Det kunne tænkes, at den svada som Laporta offentligt kom med hans sidste interview har gjort et indtryk.

La Liga-præsident Javier Tebas er en yderst kontroversiel herre, for på trods af, at hans opgave er at varetage interesserme for samtlige klubber i La Liga, så er hans personlighed stik modsat Barcas værdier. Det er velkendt, at Tebas er stor Real Madrid-fan og for at gøre ondt værre er han stor modstander af det catalanske ønske om uafhængighed. Derfor hører det til sjældenhederne, at Tebas nu pludselig taler positivt om Barca.

’Barca er ikke på randen af konkurs. De er en pengemaskine, som ved hvordan man skaber indtjening. Ja, det er rigtigt, at de er nødt til at skulle sælge ud af deres spillere, men det betyder på ingen måde, at de er gået konkurs. De ved hvad det kræver for dem for at kunne indskrive nye spillere. Det har de vidst i hele perioden fra sidste transfervindue og indtil nu, så det er der ikke noget nyt i. Jeg kan se det arbejder, som de laver og det ser ud til at gå godt, men det er ikke nogen nem situation. Men med spillersalg kan de også indskrive forstærkningerne.’

Artiklen fortsætter under annoncen


Herefter sætter Tebas endda nogle ord på CVC-aftalen, som ellers har skabt meget postyr imellem de to præsidenter: ’CVC-aftalen er en frivillig aftale, som ingen skal føle sig presset ind i. Det er op til den enkelte klub om de har lyst til at deltage eller ej. For Barcas vedkommende så er det heller ikke den eneste løsning for klubben. Især ikke hvis de formår at tynde ud i deres trup'.

Sidste gang La Liga-præsidenten offentligt udtalte sig sagde han blandt andet: 'Barca kan ikke hente Lewandowski. Klubbens ledelse kender udmærket til vores økonomiske kontrolregler og lige nu står de i en økonomisk situation, der gør, at de ikke kan hente nye spillere til denne pris' udtalte han blandt andet.’

Den kommentar fik i særdeleshed Laporta ud med riven og offentligt beskyldte han Tebas for enten at være uintelligen eller direkte dårlig til sit job, samt at modarbejde interesserne for én af de klubber, som han er ansat til at beskytte. Det er derfor sød musik i de fleste Barca-fans øre at læse de seneste kommentarer fra den kontroversielle og upopulære præsident.

.:FORSIDE:.