fbpx
Annonce

Interview med Andreas Laudrup - Del 2

Rune Stentoft Arlbjørn - 19.01.21

© Privat foto
// Andreas Laudrup

Barca har ikke gang i den bedste sæson rent spillemæssigt, økonomien halter, der er snart præsidentvalg og Messis fremtid er usikker. Vi har derfor her på fcbarcelona.dk taget en snak med fodboldkommentator Andreas Laudrup om hvad der er op og ned i klubben.

Andreas Laudrup er kommentator og fodboldekspert i spansk fodbold på TV2 Sport X, som viser Barcas kampe i den spanske liga i dansk tv. Han har derfor et indgående kendskab til Barca. I den forbindelse har vi her på fcbarcelona.dk taget en snak med ham om mange af de ting der rører på sig i det catalanske.

I denne anden del af interviewet kommer vi ind på Messis fremtid i Barca, Martin Braithwaite og Neymar.

Læs anden del af interviewet herunder.

Tror du Messi bliver i Barca eller skifter klub til sommer?

Jeg håber for alt i verden, at han bliver. Når man godt kan lide at se spansk fodbold, så vil man jo gerne have, at de eller den bedste spiller i verden spiller i La Liga. Så jeg håber, at han bliver og jeg kan godt forestille mig, at det sker. Barca skal selvfølgelig kigge på Messis nye kontrakt og se hvad de kan tilbyde ham, men det er klart, at de må kigge på økonomien. Jeg tror, at Messi skaber så stor en omsætning til Barca, at klubben ikke har råd til ikke at have ham i truppen. Jeg tror han bliver, men det er nok også fordi jeg håber det. Så det er nok mere med hjertet end med hjernen, at jeg siger, at jeg tror Messi bliver.

Messi har en stor betydning for holdet, men fylder han for meget? Er han blevet for stor til klubben?

Der er ikke nogen, der er over klubben, men hvis der nogensinde skulle være en, som skulle nærme sig det, så er det Messi. Med alt det han har vundet for klubben, alt det han har givet klubben, både i trofæer og økonomi, så er han jo deroppe af. Jeg synes, at man i starten af sæsonen så en nedadgående kurve for Messi, men til gengæld så har det han har præsteret de seneste kampe været på et meget højt niveau. Nu ser vi noget af den gamle Messi, men jeg synes ikke han er blevet for stor. Jeg mener heller ikke, at han fylder for meget lige nu, da han også arbejder defensivt. Det er klart, at Messi bliver ældre. Han kan ikke løbe lige så meget som Pedri eller Braithwaite, men jeg synes ikke vi kan sige, at han er for stor. Han leverede trods alt omkring 25 mål og 21 assist i La Liga i sidste sæson. Det er der jo ikke andre spillere der gør, så hvis man skal erstatte Messi med en spiller af samme kaliber som ham, så kommer det til at koste mange milliarder for Barca. Han er en tilpas størrelse for klubben, hvis det giver mening. Barca og Messi passer godt sammen i min optik.

Til sommer bliver Messi 34 år. Hvis du kan bestemme hans fremtid, skal han så blive eller forlade Barca?

Jeg håber, at han bliver. Hvis man kigger på det fodboldmæssige, så passer han jo stadig godt ind i klubben. Det er der han har fået sin fodboldopdragelse. Det er der han har spillet aller bedst. Han har stadig venner i klubben. Han bor i Barcelona, hvor hans børn også er født. Det naturlige vil derfor være at fortsætte i Barca, men hvis han en dag skifter væk, så tror jeg og håber på, at det kun kan være tilbage til Argentina og så slutte af der, men jeg synes det kunne være en smuk ting, hvis han stoppede sin karriere i Barca.

Hvordan har Martin Braithwaites sæson været indtil videre? Hvad bør succeskriterierne være for ham?

Jeg synes, at succeskriterierne for ham har ændret sig lidt. Lige da han kom til klubben var det et succeskriterie, at han kom til at spille og fik scoret et par mål. Indtil nu har han fået det maksimale ud af sin tid i Barca. Derfor mener jeg nu, at det er på tide, at man begynder at vurdere ham som en rigtig Barca-spiller. Nu er han rigtig Barca-spiller.

Hvad har Braithwaite så gjort godt i denne sæson?

Der er ikke tvivl om, at han gjort nogle rigtig gode ting. Rent taktisk har han gjort nogle af sine medspillere bedre. Han har udfyldt den rolle trænerteamet har givet ham med at blive på sidste linje og være den her stationære angriber inde centralt, som skal løbe dybt og prøve at binde modstandernes to centrale forsvarere. Det synes jeg han er lykkedes med.

Hvad mener du så ikke har været så godt fra Braithwaites side?

Der hvor jeg ikke synes, at han lykkes så godt har været i selve kombinationsspillet. Vi har også set flere tal på, at det ikke er ret mange gange han rører bolden i løbet af kampen. Det er jo ikke klassisk Barcelona, at de har en angriber, der kun rører bolden 19 eller 22 gange i en kamp. Der er han ikke den klassiske Barca-spiller. Derudover synes jeg også, at han har scoret for få mål. Vi vurderer ham ud fra at være Barca-spiller, som han er nu, og han har været i klubben i lang tid nu. Han scorer heller ikke nok mål i forhold til, at han har nummer 9 på ryggen.

Hvordan ser du Braithwaites muligheder for at blive en legende i Barca, som han har udtalt, at han selv stræber efter at blive?

Jeg tror jeg ikke, at han er en spiller i Barca, som man kommer til at snakke om i Barca om 10, 15, 20 eller 30 år. Han vil altid være Barca-spiller. Det vil han altid kunne sige. På den måde vil han blive en spiller man altid vil huske i Danmark, fordi han har været i Barca. Vi snakker stadig om Ronnie Ekelund og Thomas Christiansen, som tidligere Barca-spillere. Der må man jo sige, at Braithwaite er nået markant længere end de to gjorde. Braithwaite kan fortælle til sine børn og børnebørn, at han har scoret mål for Barca og spillet sammen med Messi, så på en eller anden måde vil man altid huske Martin fra Esbjerg, der spillede i Barca, men han bliver ikke en legende, som vi snakker om med Iniesta eller Xavi. Vi kan heller ikke sætte ham på niveau med to danske legender, der har været i klubben (Michael Laudrup og Allan Simonsen, red.) eller andre, så jeg tror ikke han bliver en Barca-legende.

Braithwaite udtalte forleden, at han også er i Barca i næste sæson. Med en kontrakt til sommeren 2024, hvordan ser du så hans muligheder for at blive i klubben?

Jeg tror faktisk de er ret gode. Han er jo ikke en dyr spiller at have i truppen. Han tjener jo ikke en løn som Griezmann eller Messi. Han er meget arbejdsom og giver holdet noget. Han er nok også en rigtig fin trupspiller at have i Barca. Også fordi han indtil videre ikke har lavet nogle problemer. Jeg forestiller mig, at den indsats han leverer ved træningen og i kampe kan gøre, at han kan bliver i Barca. Det er klart, at hvis tiden vi er i nu var anderledes, og hvis økonomien havde været bedre, så skulle Barca jo ud og have en eller to angribere på et rigtigt højt niveau. I den situation som de er i nu snakker man om, at klubben skal hente gratis spillere til sommer. Derfor så tror jeg, at Braithwaite har en rigtig fin mulighed for at blive i Barca. Hvis Barca skal sælge spillere for at få penge i kassen, så tror jeg hellere de vil sælge Griezmann, Coutinho og Umtiti end Braithwaite.

Er Braithwaite bedst som spidsangriber eller i angrebets venstre side?

Personligt synes jeg, at han er bedst centralt. Der kommer hans evner bedst til udtryk. Der udfylder han den taktiske rolle for Barca bedst muligt. Jeg kan godt lide når Dest eller Alba kommer over kanterne og slår førstegangsindlæg ind mellem modstandernes målmand og forsvar. Lige disse situationer har Braithwaite været rigtig god til at læse. Med hans fart kommer han først på bolden og kommer til chancer. Det er sådan han har scoret mange af sine mål, hvor han kan bruge sin fart. Derfor mener jeg helt klart, at han er bedst som central angriber.

Hvad med Neymar? Skal han tilbage til Barca?

Der er jo ingen tvivl om, at Neymar er en vidunderlig spiller. Jeg ved godt, at jeg kan blive lidt upopulær ved at sige dette, men jeg synes næsten det ville være ærgerligt at hente Neymar tilbage, da Barca har Ansu Fati og Dembélé. Hvis Neymar kommer vil han tage spilletid fra dem, hvilket ikke er godt for Ansu Fati og Dembélé. Jeg kan blive bekymret for, at man ødelægger deres udviklingsmuligheder, hvis Neymar kommer til. Neymar skal jo spille 90 minutter i helst alle kampe, men han er en vild spiller og han vil pynte på alle hold.

Men hvad nu hvis Barca sælger Dembélé for at gøre plads til Neymar?

Man kan jo altid finde løsninger. I dette tilfælde, så kan man spille med Messi som falsk nier, Ansu Fati i den ene side og Neymar i den anden. Man kan også bruge Ansu Fati, som den falske nier, så det kan jo godt lade sig gøre at skabe plads til Neymar, men jeg synes bare, at når man allerede har to rigtig dygtige unge spillere til kanterne, så er det måske ikke der jeg vil forstærke klubben til at starte med også med tanke på Barcas økonomi.

Tredje del af interviewet bringer vi allerede onsdag her på fcbarcelona.dk, hvor vi kommer ind på Ronald Koemans første tid i klubben, Riqui Puig og det kommende transfervindue til sommer.

.:FORSIDE:.