fbpx
Annonce

Iñigo Martínez: 'Hele holdet støtter op om Xavi'

Peter Vyff - 14.11.23

 


Iñigo Martínez har været en af Barcas bedste spillere i en periode, hvor spillet langt fra har kørt på banen. Baskeren er helt fortjent blevet udtaget til Spaniens landshold og i den forbindelse deltog han på et pressemøde i dag.

Efter en langsom start på tilværelsen som Barca-spiller, har Iñigo Martínez nu endelig fundet sig til rette i Catalonien. Det er blevet til flere imponerede præstationer af den 32-årige forsvarsspiller, og det hele kulminerede i sidste uge med en ganske fortjent landsholdsudtagelse fra landstræner Luis de la Fuente.

Forsvarsspilleren var derfor særdeles glad, da han mødte frem til et pressemøde i den spanske landsholdslejr.

Artiklen fortsætter under annoncen


Om sin form i øjeblikket:
'Jeg har det godt, især fysisk, og skaden er helt lagt bag mig. Jeg ser frem til hver eneste kamp, og hvis jeg kunne, ville jeg spille hele tiden. Jeg elsker at spille fodbold, og at vinde kampe, hvilket virkelig gør en fodboldspiller glad'.

Om udtagelsen til landsholdet:
'Jeg er så glad for igen at kunne deltage, og hvis jeg får chancen, vil jeg prøve at få det bedste ud af det. Jeg håber at få muligheden for at bidrage, og for at vise træneren at han kan regne med mig. Chancen for at nå med på holdet til EM er ikke store, men jeg skal udnytte min chance bedst mulig'.

Udviklingen siden skiftet til Barca:
'Jeg klarer mig godt. Det hjælper også, at træneren har tillid til mig, og ønsker at have mig på banen. Jeg går ind til kampene med en helt anden følelse af frigjorthed end i starten, hvor jeg ankom skadet. Jeg vidste med det samme, da jeg skrev under med Barca, at jeg er nødt til at udnytte de muligheder som jeg får. Jeg spillede ikke godt i min første kamp mod Mallorca, men mod Athletic spillede jeg en fantastisk kamp. Jeg har stort set spillet lige siden, og fra første kamp viste Xavi, at han regnede med mig, og det gør tingene meget nemmere'.

Om Barcas seneste præstationer:
'Vi har haft svært ved at skabe chancer og dermed score. Det gør ondt på os, men i disse øjeblikke står vi sammen, og vi er nødt til at spille bedre. Målet er hele tiden at forbedre vores fejl, som i sidste ende koster os så dyrt.

Om pressens kritik:
'Vi er allerede vant til det, for det foregår ikke kun i Barca. Der vil altid være kritik, og vi skal lære, hvordan vi håndtere det bedst. Vores fans er heldigvis med os hele tiden, så vi er nødt til at gøre vores arbejde, og glemme, hvad kritikerne siger. Vi kender vores potentiale, og hvad vi er i stand til at gøre. Vi skal nyde at spille fodbold, spille vores spil på bedst mulige måde, og vinde vores kampe'.

Om at håndtere medieopmærksomheden:
'Jeg forsøger at håndtere det godt, ligesom mediernes kritik. Det er meget anderledes hos Barca end hos Athletic, da jeg spillede der. Mediernes fokus har altid været på Barca og Real Madrid, og når man kommer hertil og oplever det, kan man godt få et chok, men man er nødt til at forsøge at holde fokus'.

Om hændelsen imellem Robert Lewandowski og Lamine Yamal:
'Jeg tror allerede, at Robert har været ude og forklarer sig selv. Der sker nogle hændelser i løbet af kampen, der kan blive ophedede, og udefra kan det se ubehageligt ud, men det er bare den slags ting, der sker.'

Om kritikken af Xavi:
'Hele holdet støtter op om Xavi. Han er en fantastisk træner, og han har bevist det i årevis. Han har givet så meget som spiller, og nu også som træner for Barca. Han er ikke en dårlig træner, fordi vi har tabt to kampe. Xavi har mere end bevist, at han har talentet til at blive en god træner. Vi er et hold, og det handler om at vinde sammen, og endnu mere i disse øjeblikke, hvor vores spil ikke er det bedste'.



// Iñigo Martínez
.:FORSIDE:.