fbpx

Hvornår kan Barca tilbyde Messi en kontrakt?

Simon Arun Vrábel - 07.06.23

// Lionel Messi

Selvom det ikke er blevet officielt bekræftet af Barca selv, så fortæller samtlige catalanske medier, at La Liga skulle have godkendt klubbens økonomiske plan. Det afleder spørgsmålet om, hvornår man er i stand til at give Messi et kontraktudspil.

Alle venter i spænding på, hvornår Barca er i stand til at tilbyde Messi en konkret kontrakt, men selvom La Liga efter sigende skulle have godkendt klubbens økonomiske plan, så har liga-præsidenten, Javier Tebas, alligevel sat flere restriktioner på godkendelsen som besværliggør tingene.

Tirsdag formiddag bekræftede Lionel Messis far, Jorge Messi, at hans søn har et ønske om at vende tilbage til Barca. I kølvandet på den gode nyhed kunne de catalanske medier så fortælle, at La Liga angiveligt skulle have godkendt klubbens økonomiske planer for sommerens transfervindue, og derfor spekuleres der nu i, hvornår Messi og Laporta kan få enderne til at mødes.

Artiklen fortsætter under annoncen


Avisen Sport fortæller dog, at operationen desværre ikke er helt så lige til alligevel. Javier Tebas har nemlig sat forskellige restriktioner på godkendelsen som gør, at tingene alligevel ikke kan gå lige så hurtigt og smertefrit som Barca-fans verden over – og Lionel Messi selv – kunne ønske sig. I sidste ende kan det betyde, at Messi må se sig nødsaget til at vælge nogle af de andre tilbud, som han har liggende.

Den catalanske avis fortæller, at Barcas godkendelse forsat er gældende under 40% reglen som betyder, at for hver 100 millioner euro fra ”ikke ekstraordinær indkomst” (red. frasalg som man så sidste år er ikke gældende), som man sparer eller tjener på spillersalg eller lønninger, må kun 40 millioner af disse bruges på nye spillere. Samtidig må forventelige sponsorindtægter ikke medregnes førend indtægten er en realitet, ligesom spillersalg heller ikke tæller, førend den købende klub har overført pengene til Barca.

Det gør det ikke umuligt at hente Messi, men det kan tage tid, og netop tiden kan blive den afgørende faktor. Omvendt vil et stort spillersalg af eksempelvis Raphinha, Ferran Torres eller Ansu Fati bane vejen for, at Lionel Messi kan vende tilbage til sin barndomsklub.

.:FORSIDE:.