fbpx

Hvem skal Carles Aleñá spille for efter 30. juni?

FCBARCELONA.DK - 19.03.20

© Getty Images
// Aleña // Coronavirus

Forleden meldte fodboldforbundet RFEF ud, at man er klar til at forlænge ligaen hen over sommeren. Det vil dog skabe et problem for den udlejede Carles Aleñá, for hvem skal han i givet fald spille for? Betis eller Barca?

Corona-krisen har bragt fodboldverden ud i ukendt terræn, hvor det ser umuligt ud at spille diverse turneringer færdigt som planlagt. Det har medført aflysning af EM og Copa América.

Af samme årsag meldte RFEF-præsident Luis Rubiales i går ud, at man er klar til at forlænge sæsonen hen over sommeren, for at få alle 38 ligarunder afviklet, så man kan kåre et mesterhold på retfærdig vis. Målet er at være færdig inden den 30. juni, men det kan også blive senere, sagde Rubiales.

Det skaber en masse dilemmaer, hvis man er nødsaget til at spille i juli og måske august, for mange kontrakter udløber den 30. juni. Et godt eksempel på det er Barcas Carles Aleñá.

Aleñá er udlejet til Betis frem til den 30. juni, hvor han returnerer til Barca, men hvem skal han så spille for, hvis turneringen forlænges ind i juli måned? Hvis han skal respræsentere Betis, skal lejeaftalen forhandles på ny, og vil det modsat være rimeligt, at han i stedet spiller for Barca i en sæsonafslutning, hvor Betis havde regnet med ham i de sidste kampe?

Mange spillere er i samme situation som Aleñá. Hvad med for eksempel Francisco Trincao, som Barca har købt i Braga fra den 1. juli. Skal han spille sin sæson færdig for sin portugisiske klub, eller kan han hjælpe Barca i kampene i juli, selvom de vedrører en sæson, hvor han ikke har spilletilladelse for Barca?

En forlængelse af sæsonen henover den 1. juli virker derfor nærmest uoverskuelig og meget svært at gennemføre i praksis. Barca har andre udlejede spillere end Aleñá og mange andre klubber har lignende eksempler.

Derfor kan det blive mere end svært for RFEF at forlænge sæsonen, hvis Corona-pausen fortsætter i så lang tid, at man ikke når at blive færdig inden den 30. juni.

.:FORSIDE:.