fbpx
Annonce

Hvad er den realistiske forventning til den nye sæson?

Simon Arun Vrábel - 13.08.22

I aften skydes sæsonen 2022/23 endelig i gang og sjældent har en ny sæson været så imødeset som denne. De mange nye indkøb skaber grund til optimisme om trofæer, men hvilke forventninger er egentligt realistiske?

Den sportslige ledelse har sammen med Xavi lavet en lang række spændende indkøb i løbet af sommerens transfervindue og det har både løftet den samlede kvalitet i truppen samt øget konkurrencen iblandt spillerne. Både Xavi, Laporta og flere af spillerne har også udtalt at målet er, at vinde alle titler, men er det realistisk?

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Ligaen
Efter en skidt start på sæsonen i sidste sæson, havde klubben en uvant målsætning om, blot at slutte i top fire og dermed kvalificere sig til næste års Champions League. Da klubben sluttede på 2. pladsen, endte man over denne målsætning og man havde endda liga-trofæet indenfor rækkevidde i slutningen af sæsonen. Der er derfor ingen tvivl om, at Barca igen i denne sæson skal gå efter at vinde ligaen og at dette slet ikke er urealistisk. Det ligner endnu en duel med Real Madrid, med Sevilla og Atlético Madrid som outsiderne.

Champions League
Barcas nyere Champions League-historie har været noget broget og sidste år nåede man ikke engang videre fra gruppespillet. Det som dog har gjort mest ondt har været den måde som catalanerne er røget ud af den fineste turnering på, for alle husker forsat det smertefulde 2-8 nederlag til Bayern München eller 0-4 mod Liverpool, efter at man havde vundet den første kamp 3-0. Chancen for at man vinder Champions League i år må forsat anses for at være lille, for truppen er forsat helt ny, men man kan som minimum forvente at truppen er mere konkurrencedygtig i år og at man ikke bliver vidne til en ny ydmygelse. Men hvis Xavi får holdet til at fungere, er Barca kandidat til at gå hele vejen.

Copa del Rey
I sidste sæson røg catalanerne allerede ud i ottendedelsfinalerne til Athletic Club Bilbao og da truppen i år er større og med mere kvalitet bør man komme endnu længere i denne turnering. Barca har i øvrigt vundet Copa del Rey hele seks gange i løbet af de seneste elleve år, så her er en endnu titel aboslut realistisk.

Supercuppen
Barca spillede en underholdende finale imod Real Madrid sidste år, men i en lille turnering med kun fire hold, kan alt ske. Her må man som minimum forvente at Xavis mandskab – ligesom sidste år – spiller underholdende fodbold og hvis alle spillerne lever op til deres bedste, så er et trofæ i denne turnering ikke urealistisk.

Sæsonen 2022/23 bliver derfor en spændende sæson hvor de Barca-fans verden over igen med rette kan forvente underholdende fodbold og op til flere trofæer til klubskabet.

.:FORSIDE:.