fbpx
Annonce

Guardiola: 'Koeman fortjener et år mere i Barca'

FCBARCELONA.DK - 07.06.21

© Getty Images
// Pep Guardiola

Pep Guardiola har taget hul på sommerferien efter en hektisk sæson med Manchester City. I dag kommenterede han aktuelle emner i sin hjerteklub Barca og her var der fuld opbakning til trænerkollegaen Ronald Koeman.

Det var ved en golfturnering på Mallorca, at pressen benyttede lejligheden til at spørge Guardiola om flere aktuelle forhold i Barca. Her er hvad den catalanske klublegende svarede:

Tilgangen af Kun Agüero og Eric García fra City:
'Det er to gode forstærkninger. Kun er en født målscorer og når det gælder Eric har jeg sagt til Koeman, at det er en fantastisk tilgang. Han er utrolig og meget intelligent. Han bliver en af holdets anførere det kommende årti'.

Koeman fortsætter som træner:
'Han er den ideelle træner for den kommende sæson. Jeg er meget glad på hans vegne og præsidenten (Laporta' red.) er sikker på sit valg. Det har været en svær sæson for alle og Ronald fortjener et år mere, hvor der er folk på tilskuerpladserne. Desuden er det andet år altid det bedste'.

Krævende at være træner i Barca:
'Vi trænere bliver svækket når vi taber og styrket når vi vinder. Jeg har været i flere klubber og intet kan sammenlignes med Barca eller Real Madrid, hvor opmærksomheden er meget større. Det har jeg fortalt Ronald, at vi er udsat for. Hvis man ikke kan lide det, så skal man lade være, men han er stærk og har stor erfaring'.

Præsident Laportas behov for at overveje Koemans fremtid:
'Det vigtige er, at de er overbevist om, at de skal fortsætte samarbejdet. Jeg er sikker på, at det er det bedste. Vi trænere afhænger af resultaterne og det ved Koeman udemærket. Han forstår godt, at efter afslutningen på ligaen, havde alle brug for nogle dage til at tage den bedste beslutning. De talte sammen og fandt hinanden, så han fortsætter som træner for Barca'.

Barcas spil i sidste sæson:
'Der var perioder på sæsonen, hvor de spillede rigtig godt, det bedste man så i Spanien. I ligaen glippede det da det var tæt på, men de vandt pokalen'.

Ser Guardiola sig selv som Barca-træner igen?
'Jeg har har kontrakt med Manchester City to år mere. Jeg er glad for at være der og sådan fortsætter det' afsluttede han.

.:FORSIDE:.