fbpx
Annonce

Gennemsnitsalderen i truppen er nu nede på 25,5 år

FCBARCELONA.DK - 11.10.20

© FC Barcelona

Med truppen på plads for sæsonen er det en kendsgerning, at det er en noget yngre trup som Ronald Koeman råder over, end det var tilfældet for hans forgængere. Gennemsnitsalderen er lige over 25 år.

Barcas skuffende sidste sæson blev af mange forklaret med høj alder hos mange af stamspillerne og det tog den sportslige ledelse fat på, da sæsonen var slut. Arturo Vidal (33), Ivan Rakitic (32) og Luis Suárez (33) er alle fortid i klubben og i stedet er en række unge spillere kommet til, blandt dem to 17-årige, Pedri og Ansu Fati. Sidstnævnte spillede ganske vist hele sidste sæson med førsteholdet, men tilhørte reelt B-holdet.

Udskiftningerne betyder, at gennemsnitsalderen er faldet til 25,5 år, hvor det sidste sæson lå på 26,5. At gennemsnittet ikke falder mere skyldes, at der stadig er seks spillere i truppen, der har rundet de 30 år. Piqué og Messi er begge 33, Busquets er 32, Alba og Neto er 31, mens Pjanic er 30.
 
Kigger man på Koemans foretrukne opstilling i de første tre kampe af sæsonen, med Neto, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba,Busquets, De Jong, Coutinho, Messi, Griezmann og Fati, udgør gennemsnitsalderen 28,2 år.

Leger man med tanken at Koeman skulle stille med sit yngste hold, ville det bestå af Ter Stegen (28), Dest (19), Araujo (21), Lenglet (25), Junior (24), Aleñá (22), De Jong (23), Puig (21), Pedri (17), Trincao (20) og Fati (17). Her ville gennemsnitsalderen være på 23,5 år.

Der er altså tale om en forynget trup, med en lang række unge spillere, som står på spring for at tage en hovedrolle fra de ældre spillere.

.:FORSIDE:.