Gavi og Fati spillede Spanien i Nations League-finalen

Simon Arun Vrábel - 16.06.23

// Spanien // Ansu Fati // Gavi

Torsdag aften skulle den anden semifinale i Nations League spilles og her fik både Gavi og Ansu Fati spilletid og var medvirkende til, at Spanien slog Italien med 2-1 i en underholdende fodboldkamp. I finalen på søndag venter Kroatien.

Torsdag aften var Barca flot repræsenteret på det spanske landshold, da semifinalen imellem Spanien og Italien blev spillet. I startopstillingen var Gavi samt den snart tidligere Barca-spiller Jordi Alba, imens Ansu Fati blev skiftet ind løbet af anden halvleg.

Med et enkelt point mere end Portugal vandt Spanien sin gruppe i UEFA Nations League, og derfor deltog landsholdet i Final Four-kampene, som består af to semifinaler. Onsdag aften vandt Kroatien en underholdende kamp mod Holland med 4-2, og torsdag aften var det Spanien og Italiens tur til at dyste om den eftertragtede finaleplads.

Den nye landstræner Luis De La Fuente havde i sin startopstilling Gavi med som offensiv midtbanespiller med Rodrigo Moreno på sin højre side, Alvaro Morata i front og Yeremy Pino på sin venstre side, og sidstnævnte kom i fokus efter blot tre minutters spil. Spanien pressede nemlig Italien højt oppe på banen helt fra starten af kampen hvilket gjorde, at især Gavis høje intensitet kom holdet til gode.

Det høje pres resulterede da også i, at Pino fik erobret bolden foran Italiens felt og derfra kunne han nemt gøre det til 1-0 til stor spansk glæde. Spanien dominerede herefter kampen i bedste Barca-stil, men stik imod chancer og spil fik Italien tilkæmpet sig et straffespark efter blot 11 minutter, som Ciro Immobile sikkert omsatte til stillingen 1-1.

Herefter stod der i en kort periode Italien på det meste af spillet, og italienerne fik da også bolden i nettet efter 22 minutter, men målet blev underkendt for offside. Ellers havde Spanien bolden mest og især Gavi ydede en stor indsats i det offensive spil med sine mange løb. Derfor var det også naturligt, at De La Fuente skiftede Gavi ud efter 68 minutters spil, og efter 74 minutter kom Ansu Fati på banen i jagten på sejren.

Især i anden halvleg var Spanien i total boldbesiddelse, og Ansu Fati deltog også godt i det offensive spil, dog uden for alvor at være farlig. Efter 88 minutters spil kom forløsningen så da Espanyol-spilleren Joselu scorede det afgørende mål til 2-1, som i sidste ende betød, at Spanien nu er i finalen som spilles søndag aften imod Kroatien.

Gårsdagens landskamp var Ansu Fatis nummer syv i karrieren, imens Gavi spillede sin landskamp nummer 20 for det spanske A-landshold.