fbpx
Annonce

Forholdet Griezmann-Barca blev aldrig lykkeligt

FCBARCELONA.DK - 01.09.21

// Antoine Griezmann


Med Antoine Griezmanns skifte tilbage til Atlético Madrid, slutter et forhold der aldrig blev lykkeligt. Franskmanden evnede ikke at indfri forventningerne og han lykkedes aldrig med at vinde tilhængernes respekt.

 

Artiklen fortsætter under annoncen
mbb2023

 

 
Når Griezmann om nogle år kigger tilbage på sin karriere, vil han næppe tænke på opholdet i FC Barcelona med den store glæde. Kendsgerningerne er nemlig, at han aldrig blev den ventede succes.

Barca hentede Griezmann i Atlético i 2019 for massive 120 mio. euro. På det tidspunkt var Griezmann en af ligaens største profiler. Han var tiltænkt en hovedrolle, men i starten kneb det gevaldigt med at falde ind i Barcas offensive spil. Man forklarede det dengang med, at den slags tager tid.

I sin første sæson spillede Griezmann 48 kampe, først under Ernesto Valverde og senere Quique Setién. Han scorede 15 mål, langt færre end forventet. I sin anden sæson blev det ikke meget bedre. Koeman var kommet til og det blev til 51 kampe og 20 mål.

I begge sæsoner fik Griezmann altså masser af spilletid. Man håbede at han snart ville knække koden og derudover sætter man ikke en spiller til 120 mio. euro på bænken.

Griezmann havde nogle korte perioder der gav forhåbninger om noget stort, men lige så hurtigt vendte problemerne tilbage. Han var anonym i kampene, hang med hovedet og var uskarp foran mål.

Med Messis skifte til PSG, placerede Koeman Griezmann på argentinerens position og gav ham frihed til at skabe spillet. Den opgave løftede Griezmann slet ikke, for han var den samme skygge af sig selv, som man så ofte har set.

Koeman har næppe modsat sig at Barca valgte at sende Griezmann tilbage til Atlético, selvom Barca-træneren ved flere lejligheder har bakket franskmanden op og rost ham for en stor arbejdsindsats. Realiteterne er dog nok, at Koeman bag kulissen ikke længere troede på, at Griezmann evnede at løfte sit spil.

Heller ikke tilhængerne kommer til at savne Griezmann. Hans tvivlsomme præstationer har ved flere lejligheder betydet, at der er blevet piftet af ham på Camp Nou, noget der skete så sent som i søndags mod Getafe.

.:FORSIDE:.