fbpx

Eric Garcia skal kæmpe hårdt om spilletiden til januar

Simon Arun Vrábel - 16.12.22

// Eric Garcia

topbar2221

Eric García fik ikke et eneste minut til VM-slutrunden og når ligaen genoptages, kommer han til at kæmpe hårdt for sin plads i det centrale forsvar hos Barca, hvor Ronald Araújo igen forventes at stå til rådighed.

Catalanske Eric García var sammen med syv andre Barca-spillere udtaget til den spanske VM-trup, men modsat sine klubkammerater, var García den eneste som vendte retur til Barca uden spilletid. Da den unge forsvarsspiller ankom til landsholdssamlingen, havde han en smule ubehag i det ene lår og det var muligvis derfor, at landstræner Luis Enrique så bort fra ham i de første par kampe. Efterfølgende var der dog i højere grad tale om et fravalg af den 21-årige centerforsvarer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ronald Araújo har siddet ude med en skade i snart to måneder men det forventes at han hurtigt får spilletid for at komme i form igen. Når den stærke forsvarsspiller fra Uruguay er i form, ventes han at være indiskutabel i forsvaret. Dernæst kommer Andreas Christensen og mange forventer, at Araújo og Christensen kommer til at danne makkerpar i det centrale forsvar fremover.

Sidst er der Jules Koundé, som kommet hele vejen til VM-finalen med Frankrig. Når han vender retur, har Xavi muligheden for at benytte ham centralt eller på højrebacken, hvor han har spillet alle kampene for Frankrig, og det virker utænkeligt at lade en VM-finalist sidde på bænken, hvilket skubber Eric García bagerst i køen. Derudover har Marcos Alonso også vist gode takter centralt og her er vurderingen fra avisen Marca, at de to deler en fælles plads i bunden af hierarkiet i det centrale forsvar. Her kan Marcos Alonso dog også spille venstreback så hans alsidighed gør hans vej kortere til spilletid.

Eric García har ellers fået masser af spilletid i denne sæson under Xavi og han har i denne sæson vist større stabilitet når han har fået en startplads. I alt er det blevet til 13 optrædener i blaugrana fordelt på ni i La Liga og fire i Champions League..:FORSIDE:.