fbpx
Annonce

Er Joan Laportas behandling af Koeman rimelig?

FCBARCELONA.DK - 29.05.21

// Ronald Koeman


Ronald Koemans fremtid som Barca-træner er stadig uvis, for præsident Laporta er ikke klar til at tage en beslutning. Han vil gerne have en anden træner, men kun hvis det bliver en bedre og det stiller Koeman i en skidt situation.

Man kan roligt sige at Koeman lige nu er hængt til tørre af sin præsident. Kendsgerningen er at Laporta har bedt om to uger til at overveje situationen og dermed ligger det klart, at Koeman ikke er hans førstevalg.

På sit pressemøde i går slog Laporta fast, at det ikke er hans ledelse der har ansat Koeman, og at det derfor er naturligt, at man gør sig sine overvejelser om, hvem der skal træne holdet. Det fik Koeman at vide på et møde forleden.

Modsat er Koeman ikke afskrevet, for finder Laporta ikke en egnet kandidat, så fortsætter Koeman på posten. Laporta slog også fast i går, at Koeman meget vel også træner holdet den kommende sæson.

Alligevel må Koeman være noget sammenbidt i disse dage, for Laportas behandling af ham sætter ham i en skidt situation. Nu ved alle at Laporta ikke er 100% overbevist og det vil svække Koemans position i den kommende sæson, hvis han får en sæson mere.

Flere spanske og catalanske medier stiller spørgsmålstegn ved Laportas ageren overfor en træner, der har kontrakt til juni 2022. Måske Laporta burde have meldt klart ud, at han ikke mener Koeman er den rigtige kandidat og derfor burde fyre hollænderen. Så havde der været rene linjer, men modsat ville Laporta kunne komme under pres, hvis ikke han fandt den rigtige afløser.

Som en journalist spurgte Laporta på pressemødet i går. 'Tror du det vil fungere, efter at du i tirsdags sagde: Ronald, du er ikke min foretrukne træner til vores projekt. Giv mig tid til at finde en anden. Hvis det ikke lykkes, så fortsætter du?'

'Ja. Ja, ja' svarede Laporta og holdt en lang pause. 'Mit forhold til Ronald er rigtig godt og respektfuldt. Vi siger tingene lige ud. Det handler om, at vi skal være enige om projektet og spillerne. Lige nu har vi overvejelser omkring ham og vi skal finde en løsning, der er tilfredsstillende for alle. Bliver vi enige, ja, så skal det nok fungere' var svaret fra Laporta.

Spørgsmålet er så hvornår Laporta har fået talt med de kandidater han har på blokken og hvad det kommer til at betyde for Koeman.

.:FORSIDE:.