fbpx
Annonce

Er du klar til de kommende Superliga kampe i 2023?

FCBARCELONA.DK - 26.01.23

Dette indhold er sponsoreret

Superligaen er en af de mest populære og spændende ligaer i Danmark, som mange følger tæt. Vil du også sidde klistret til skærmen, når årets kampe ruller henover skærmen? Så får du her en lille optakt til de kommende Superliga kampe, som forhåbenligt kan få dig i stemning til at se kampene, der er lige rundt om hjørnet.

De første Superliga kampe i 2023

Den danske Superliga er Danmarks bedste fodboldrække, og den har været igang siden 1991. I 2023 vil der igen blive spillet Superliga kampe. Den første kamp spilles mellem AAB og AGF og finder sted den 17. februar på Aalborg Portland Park.

Hvis du vil følge med i årets første kamp i denne liga, kan du følge med på Superliga live stream på din computer, tablet eller smartphone. Her kan du også følge de kommende Superligakampe, der ruller over skærmen i løbet af foråret.

Du kan allerede nu afsætte den 19. februar til den helt store fodbolddag. Her spilles nemlig hele fire kampe. Disse ligger på en søndag - så her kan du kickstarte årets kampe med en søndag på sofaen.

Hvordan er pointsystemet for Superligaen?

Pointsystemet i Superligaen er ret simpelt. For hver kamp, som holdene spiller mod hinanden, så får vinderholdet tre point og taberholdet ingenting, mens en uafgjort kamp tæller 1 point til hvert hold. Pointene bliver tildelt efter slutresultatet af kampen, og de samlede point for alle holdene bliver brugt til at bestemme placeringerne i Superligaen.

Holdene rangeres fra 1-12 baseret på deres samlede antal point - jo flere point et hold har, jo højere vil de være placeret på tabellen. Nogle gange kan to eller flere hold have samme antal point, men disse hold vil dele den samme placering på tabellen. De bedste 6 hold går i Mesterskabsspillet, hvor de møder hinanden både på udebane og hjemme, hvor der spilles 10 runder i alt.

Historien bag Superligaen

Superligaen er den øverste række i dansk fodbold, og har været det siden 1991. Det hele startede dog allerede i 1985, hvor man indførte en ny turneringsform kaldet Mesterrækken. Denne turnering bestod af de bedste hold fra 1. division, som spillede mod hinanden for at kunne kvalificere sig til UEFA-turneringer.

I 1989 blev der så indført et licenssystem, som gjorde det muligt for de bedste hold at spille med om titlen som Danmarksmestre. Dette system blev senere udvidet til 12 hold i 1991, og det var her Superligaen blev født. I dag er Superligaen et vigtigt element i dansk fodbold, både for holdene og deres fans - ikke mindst på grund af den stolthed der følger med at vinde ligaen.

.:FORSIDE:.