fbpx

Er det Deco der skubber på for at Xavi fyres?

FCBARCELONA.DK - 22.05.24

 


Præsident Joan Laporta har angiveligt tænkt sig at fyre Xavi når sæsonen er slut, men nu er der forlydender om, at det måske er Deco der påvirker situationen og skubber på, fordi Xavi har været for åbenmundet.

Blot 3-4 uger efter at det blev meldt ud, at Xavi alligevel fortsætter som træner næste sæson, tegner det til en fyring af Barca-træneren. Ingen fra ledelsen vil dog sige noget, så medierne har frit slag til at spekulere.

Nu bringes Decos person ind i spekulationerne, for noget tyder på, at han er hovedmanden bag overvejelserne om et trænerskifte. Det skriver avisen Sport. Deco har før været citeret for at være uenig i nogle af Xavis dispositioner og han er blevet meldt uenig i Xavis tilgang til spillet, som sportsdirektøren angiveligt mener er for romantisk og ude af trit med moderne fodbold. Dette er dog ikke noget Deco har ville bekræfte.

Artiklen fortsætter under annoncen


Måske Deco har set chancen for at påvirke Joan Laporta, efter at Xavi udtalte følgende for en uges tid siden. 'Vores fans ved, at den økonomiske situation ikke er som for 25 år siden. Vi befinder os i en svær og kompliceret situation. Før kunne en træner sige, at de ville købe den og den, men sådan er det ikke mere. Vi har ikke længere samme betingelser som andre. Det skal tilhængerne forstå. Det betyder ikke, at vi ikke spiller med om titler, men vi har brug for tid'.

Få dage inden havde Deco en udtalelse, der måske belyser årsagen til, at Xavi står til fyring. 'Jeg mener at debatten om hvad vi skal gøre, truppen, hvilke spillere som skal væk, fairplay..., det skal være internt. Jeg mener ikke vi skal fortælle om alle beslutninger som vi skal tage. Tingene skal ske internt. ikke i pressen' sagde han.

Han blev spurgt, om det er irriterende, at der lækkes så meget til pressen. 'Der er få personer der er ansvarlige for det sportslige. Jeg som sportsdirekør, præsidenten og træneren. Hvis det ikke kommer fra en af disse personer, så ved ikke hvorfra tingene slipper ud, men sådan noget er vi vant til' fortsatte han.

Måske Deco og Laporta mener at Xavi er lige lovlig åbentmundet om klubbens svære situation, og at han med sine udtalelser gør det svært for ledelsen at agere. Spørgsmålet er også om de reelt mener, at Xavi bruger pressen til at påvirke beslutninger i klubben.

deco1F

// Deco
.:FORSIDE:.