fbpx
Annonce

Detaljerne i Lewandowskis kontrakt er blevet lækket

Simon Arun Vrábel - 07.09.22

// Robert Lewandowski

Avisen Marca har fået fingrene i den kontrakt som Barca har indgået med Robert Lewandowski. Her er der tale om en økonomisk god kontrakt for polakken med en løn som stiger år for år.

Mange havde svært ved at tro på det, da de første rygter om at Barca var interesseret i Lewandowski ramte pressen, men ikke desto mindre formåede Xavi og den sportslige ledelse at overbevise den polske verdensstjerne om at rykke teltpælene op og drage sydpå. Lewandowski er da også hurtigt faldet godt til i Barcelona både på og udenfor banen og nu kan avisen Marca afslører at målmaskinen da også bliver vel betalt for sit arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen


Robert Lewandowski blev kort før han fyldte 34 år hentet til Barca fra Bayern München for 45 millioner euro plus fem millioner i variabler og den rutinerede angriber skrev under på en kontrakt for fire år med option på yderligere ét år. Det betyder at Lewandowski kan være at finde på Camp Nou indtil 2027, hvor han til den tid vil være 39 år. Til sammenligning kan det nævnes at Cristiano Ronaldo skrev under på en lignende kontrakt som også kan holde ham hos Manchester United indtil han fylder 39 år.

Interessant er det dog at i kontraktens fjerde og sidste år er der ifølge avisen indbygget en klausul, som giver parterne mulighed for at ophæve samarbejdet kvit og frit, hvis Lewandowski spiller mindre end 55% af de kampe hvor han står til rådighed.

I det første år af polakkens kontrakt som er indeværende sæson, modtager den rutinerede angriber et beskedent beløb på 10 millioner euro hvilket svare til knap 1,5 millioner danske kroner om ugen. I de efterfølgende sæsoner stiger den årlige løn til henholdsvis 13 og 16 millioner euro. Lønnen for den sidste periode menes at ligge på knap 20 millioner euro. Skulle andre interesserede klubber sidde og tænke, at det er en lønning som de gerne vil betale for Lewandowskis mange mål, skal man blot betale den aftalte frikøbsklausul som er på 500 millioner euro, hvilket må siges at være astronomisk for en 34-årige angriber.

Det kan dog argumenteres at Lewandowski er pengene værd for polakken er garant for mål og det var hans 344 mål i 375 kampe for Bayern München bevis på. For Barca har han allerede scoret fem mål i fire kampe og intet tyder på, at den formkurve vender!

.:FORSIDE:.