fbpx
Annonce

Copa del Rey er en topprioritet for Barca

Peter Vyff - 20.01.24

 


Barca får svært ved at genvinde mesterskabet, og det er heller ikke givet, at holdet får succes i Champions League. Copa del Rey har derfor fået en høj prioritet hos ledelsen, også fordi turneringen kan indbringe en pæn sum penge.

Xavi proklamerede selv i sommer, at Barca nok skulle ende med at løfte sølvtøj i denne sæson. Catalanerne missede dog chancen for det første trofæ i søndags, hvor holdet måtte se sig slået af Real Madrid, i finalen i den spanske Super Cup.

Artiklen fortsætter under annoncen


Catalanerne er dog fortsat med i tre turneringer, hvoraf Copa del Rey må regnes som den mest sandsynlige at vinde. Barca får nemlig svært ved, at gentage sidste års spanske mesterskab, da holdet på nuværende tidspunkt er henholdsvis syv og otte point efter Real Madrid og Girona i toppen af La Liga, og mangler udekampe mod begge tophold.

Det bliver samtidig også svært, at spille med om Champions League-trofæet, da vejen til en finalesejr synes både lang og kompliceret, som tingene ser ud lige nu. Copa del Rey er derfor ifølge journalisten Jordi Gil fra avisen Sport, hurtigt blevet en høj prioritet for ledelsen, da holdet allerede befinder sig i kvartfinalen, efter sejren over Unionistas de Salamanca i torsdags.

Copa-trofæet synes derfor mest realistisk, og udover at Barca kan løfte endnu en titel, følger der også en pæn pengepræmie med. Catalanerne kan med en sejr i pokalturneringen sikre sig én mio. euro, samt booke en plads i den Spanske Cup i 2025, som garanterer klubben mindst seks mio. euro. i indtægter.

Barca sikrede sig i år 7,3 mio. euro som Supercup-finalist, og det er penge der vil lune i klubkassen. Med sejren over Unionistas, og med Real Madrid ude af turneringen, er vejen til et tiltrængt trofæ msåke blevet lidt nemmere.



// Copa del Rey
.:FORSIDE:.