fbpx

Braithwaites skifte har skabt konflikt med FIFA

FCBARCELONA.DK - 15.03.20

// Martin Braithwaite


Martin Braithwaites skifte udenfor det normale transfervindue, har skabt en konflikt mellem La Liga og FIFA, om den spanske særregel for langstidsskadede spillere, hvor Leganés stod tilbage som den helt store taber.

Spansk fodbold er det eneste sted, hvor man har mulighed for at erstatte en langtidsskadet spiller udenfor transfervinduet. Det vil FIFA gerne have ændret, så alle lande har samme regler.

Barca hentede som bekendt Braithwaite fordi Dembélé blev meldt ude i seks måneder. Leganés ville ikke sælge danskeren, men Barca lagde de 20 mio. euro der kunne løsne danskeren fra hans kontrakt. Dermed mistede Leganés sin topscorer, uden mulighed for at hente en erstatning.

Den situation kan La Liga klubberne godt se, ikke er rimelig. Derfor kan der være en ændring på vej, så en klub ikke skal aflevere en spiller mod sin vilje. Reglen om at kunne erstatte en langtidsskadet spiller vil fortsat være gældende, men uden at man kan benytte frikøbsklausulen. Dermed sikrer man sig, at begge involverede klubber er indforstået med skiftet.

Det er FIFA dog ikke tilfredse med, for de ønsker reglen helt fjernet og har bedt det spanske fodboldforbund RFEF træde til. Dermed er konflikten en realitet, sat i gang udelukkende på grund af Braithwaites skifte. Dermed kan danskeren skrive historie ved at blive den sidste spiller der skiftede under den spanske særregel, hvis FIFA får sin vilje trumfet igennem.

.:FORSIDE:.