Barca viste klassen trods nederlag til Bayern

FCBARCELONA.DK - 14.09.22

// Champions League // Bayern München

Barca led tirsdag aften et skuffende nederlag på 2-0 på udebane til Bayern München i Champions League. Catalanerne tabte dog med hovedet højt og var bedre end det tyske mandskab i store dele af kampen.

Tirsdag aften beviste Barca på Allianz Arena i München, at man med Xavi ved roret på rekordtid har formået at rejse sig efter den historiske krise, som klubben og holdet har været igennem. Godt nok tabte man med 2-0 til Bayern, men den indsats og det spil, som Barca-spillerne leverede i store perioder af kampen, var af høj klasse.

Især i første halvleg viste Barca klassen, hvor man i perioder udspillede tyskerne. På banen så man alt det, så man har efterspurgt på Camp Nou de seneste år, med et højt pres, hurtigt pasningsspil og evnen til at skabe chancer. Alt det lykkedes Barca med mod Bayern München.

FCBSHOP art

Barca kunne snildt have ført med to eller tre mål i første halvleg, hvor man skabte adskillge enorme chancer, men kampen var som forbandet for catalanerne, hvor selv Lewandowski misbrugte nogle gigantiske chancer foran mål, som han ellers er kendt for at banke ind med lukkede øjne. Gennem hele kampen havde Barca en 7-8 store chancer, som man på en middelmådig dag burde have scoret på.

Og når man misbruger alle sine chancer, som går det som så mange gange før. Bayern München udnyttede to chancer på tre minutter i anden halvleg og så var kampen afgjort til tyskernes fordel. En ærgerlig udvikling for Xavi og co., som havde fortjent meget mere.

På trods af nederlaget kan Xavi og Barca-tilhængerne, når skuffelsen har lagt sig, glæde sig over, at man tirsdag var klart bedre end Bayern München i store dele af kampen og at man igen er i stand til at slå de bedste hold i Europa - hvis altså man udnytter sine chancer foran mål.