fbpx
Annonce

Barca-talent sammenlignes med mulig forstærkning

Peter Vyff - 24.12.23

// Alex Baena // Unai Hernández

Barca blev for nogle uger siden sat i forbindelse med Álex Baena, som de tidligere har forsøgt  at hente hos Villarreal. Spanieren deler flere spillemæssige kvaliteter med Barca-talentet, Unai Hernández, som er en noget billigere løsning.

Selvom Xavi har flere kvalitetsspillere til rådighed på midtbanen, har holdets præstation i efteråret været langt under niveau. Catalanerne ønsker derfor at forstærke en række centrale positioner, men økonomien forhindrer dog fortsat ledelsen i, at bruge store summer på transfermarkedet.

Barca har derfor fundet frem til Álex Baena som en mulig forstærkning på midtbanen, da han menes at koste i omegnen af 35 mio. euro. Joan Laporta og Xavi skulle eftersigende også være store beundrere af spanieren, som de mener besidder det velkendte Barca-DNA.

Artiklen fortsætter under annoncen


Men ifølge journalisten Ferran Martínez fra avisen Mundo Deportivo, skulle der nu være dukket et alternativ op. Det drejer sig angiveligt om La Masia-spilleren Unai Hernández, som ankom til Barcas ungdomsakademi fra Girona i sidste sæson.

Den 19-årige Hernández er allerede blevet en fast del af andetholdet, Barca Atlétic, hvor han både har scoret og assisteret i denne sæson. Stortalentet har ofte trænet med førsteholdet, og han betegnes som en teknisk dygtig midtbanespiller, der har mål for øje, og alsidig nok til at spille på kanterne - ligesom Baena.

Unai Hernández fik sin uofficielle debut forleden, da han spillede 72 minutter i træningskampen mod Club América i Dallas USA.

Hernández har endnu ikke har bevist sig selv på højeste niveau og Baena er derfor stadig et mere oplagt valg end Barca-teenageren, der dog kan få chancen på førsteholdet, set i lyset af at Gavi er ude for sæsonen, og Pedri er stødt på endnu en skade.

Og skulle Hernández lykkes med at imponere Xavi, er det ikke utænkeligt at han kan ende med, at få sit gennembrud på førsteholdet. Barcas økonomi forventes ikke i langt bedre forfatning til næste sæson, og eftersom klubben har haft stor succes med at bringe unge talenter i spil, kan Hernández blive den næste i køen der får en vigtig rolle.

.:FORSIDE:.