fbpx
Annonce

Barca og Deco har fokus på sydamerikanske talenter

Peter Vyff - 25.01.23

// Deco

Barca har de seneste par år haft det svært i Sydamerika, hvor flere stortalenter har afvist at tage til Camp Nou. Det skal der nu ændres på, og det skal med hjælp fra den tidligere Barca-spiller Deco, der er ansat som talentspejder.

Barca forstærkede sig før denne sæson med Raphinha, der blev hentet for 60 mio. euro hos Leeds United. Barca formåede at hente brasilianeren trods stor interesse fra andre hold i Premier League, og det skyldtes især Deco, der havde en afgørende rolle i forhandlingerne på Camp Nou.

Artiklen fortsætter under annoncen


Portugiseren har været ansat som talentspejder hos Barca siden 2021, og han har nu ifølge mediet Cadena SER fået ansvaret for at tiltrække flere sydamerikanske talenter. Catalanerne har ikke haft meget succes i Sydamerika de sidste par år, hvor ledelsen har misset ud på spillere som Enzo Fernández og Julián Álvarez, samt Endrick, der skiftede til ærkerivalerne fra Real Madrid.

Senest missede Barca også indkøbet af Andrey Santos, der endte med at skifte til Chelsea. Det skal den 45-årige Deco nu sørge for ikke sker igen, og han skulle angiveligt allerede være i gang med at hente højre backen Wesley. Brasilianeren skifter ifølge flere kilder til Barca Atlétic på en lånekontrakt sæsonen ud, som også indeholder en mulig købsoption, hvis han skulle overbevise trænerstaben om sine kvaliteter.

Ledelsen er ifølge Cadena SER opmærksomme på de stigende priser på transfermarkedet, hvilket betyder at der i fremtiden kommer til at være mere fokus på egne talenter, ligesom det er tilfældet med Ansu Fati, Alejandro Balde, Pedri og Gavi. Catalanerne kan forhåbentligt med det nye samarbejde finde flere stortalenter fra Sydamerika.

Deco spillede for Barca fra 2004 til 2008, hvor det blev til 161 kampe og 20 mål. 

.:FORSIDE:.