fbpx

Barca må ikke undervurdere bundholdet Celta de Vigo

Simon Arun Vrábel - 22.09.23

// La Liga // Celta

Umiddelbart virker lørdagens hjemmekamp mod Celta de Vigo som en overkommelig opgave, for nordspanierne har kun vundet én kamp indtil videre i ligaen. Historikken imellem de to hold fortæller dog, at opgøret ikke bliver nogen walkover for Xavis mandskab.

Lørdag aften tager Barca i den sjette spillerunde af den spanske liga imod Celta de Vigo, og selvom det er ligaens nummer 2 imod nummer 16, så har nordspanierne, som ledes af Rafael Benitez, flere gange formået at tage point fra Barca.

Set fra Celta de Vigos standpunkt så er det ikke det bedste tidspunkt at møde Barca på, for udover at ligge i bunden af La Liga, så har man også kun vundet én af holdets seneste fem kampe. Med i bagagen til opgøret på Montjuïc er det kun 3-2 sejren over Almeria, som kan opmuntre, da de resterende ligakampe tæller nederlag til Osasuna, Real Madrid og senest Mallorca, imens man fik uafgjort mod Real Sociedad.

Artiklen fortsætter under annoncen


Omvendt rider Barca på en bølge af eufori, som allerede startede med den flotte arbejdssejr over Villarreal i slutningen af august, og som derfra er forsat med en sejr over Osasuna og senest to flotte 5-0-sejre over Real Betis og Royal Antwerp i årets Champions League-debut. Samtidig har alle holdets angribere scoret flotte mål, så stemningen på holdet kunne næppe være bedre.

Man kunne derfor tro, at lørdagens tidlige aftenkamp bliver en ren walkover for Xavis tropper, men historikken imellem de to hold bør skabe ekstra årvågenhed. Barca har nemlig kun vundet to af holdenes seneste fem opgør mod Celta, og sidst de to hold mødtes i slutningen af sæsonen vandt Celta de Vigo med 2-1. Retfærdigvis skal det siges, at Barca ikke havde meget at spille for i den kamp, men af de seneste fem opgør har Barca tabt to kampe og spillet én uafgjort.

Samtidig fortæller historikken, at kampene mod Celta ofte er chancerige og med masser af afslutninger. Selvom holdet fra den allernordligste del af Spanien forventes at stille op i en 5-4-1 formation, så skal Barca være yderst opmærksomme på kontraangreb, og der er ingen tvivl om, at både Balde og Cancelo på hver deres backposition kommer ud i nogle løbedueller.

Imens Barca lørdag aften møder Celta de Vigo, så er der søndag aften hovedstadsopgør imellem Real Madrid og Atlético Madrid, og kan sidstnævnte tage point på hjemmebane fra Los Blancos samtidig med, at Barca slår Celta de Vigo betyder det, at catalanerne kan overhale Real Madrid enten á point eller et enkelt point foran ærkerivalerne, og at man derfor kan slutte La Ligas sjette spillerunde af på førstepladsen.

Det scenarie starter dog med en sejr over Celta de Vigo i en kamp, som spilles lørdag aften kl. 18.30 og som vises på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.