fbpx
Annonce

Barca kender opskriften på en storsejr over Sevilla

Rune Stentoft Arlbjørn - 03.03.21

@ Getty Images
// Sevilla

I aften gælder det returkampen i semifinalen mod Sevilla i Copa del Rey denne gang på Camp Nou. Hjemme i Barcelona kender catalanerne allerede opskriften på hvordan holdet vinder en storsejr over andalusierne.

Siden 2007 har Barca og Sevilla mødt hinanden 20 gange i den catalanske hovedstad på Barcas hjemmebane. Her er det i langt de fleste tilfælde blevet til en storsejr til hjemmeholdet, hvor de har scoret tre mål eller mere pr. kamp.

Der skal en storsejr til for Barcas vedkommende i aften, hvis de vil spille sig videre til finalen i den spanske pokalturnering i denne sæson. Da Sevilla vandt det første opgør med 2-0 i den andalusiske hovedstad for nogle uger siden, skal Barca dermed minimum vinde 3-0 i aften for at gå videre.

Men der er gode forudsætninger for en storsejr eller en der er større i aften, når Sevilla endnu engang kommer til europas største fodboldstadion. Gennem de sidste 13 et halvt år er det ikke meget succes andalusierne har haft i Barcelona, når blau-grana har budt op til dans.

Hvis vi kigger tilbage på de seneste 20 opgør mellem Barca og Sevilla på Camp Nou, som går helt tilbage til sommeren 2007, så har Barca været altdominerende med 16 sejre, tre uafgjorte og blot ét nederlag. Det ene nederlag kom den 5. januar 2010 i en kamp i Copa del Rey.

I de 20 hidtil seneste kampe mellem Barca og Sevilla på Camp Nou har catalanerne scoret 57 mål, mens de kun har lukket 13 ind af slagsen. Det giver et målgennemsnit på 2,85 mål pr. kamp til Barca og 0,65 mål pr. kamp til Sevilla. De største sejre til Barca har været på 4-0, 5-0, 5-1 og 6-1 og dem har der været flere af.

Barca kender dermed allerede opskriften på en storsejr over aftenens modstander, som de allerede har mødt flere gange i denne sæson. Det giver håb og optisme om, at catalanerne alligevel kan gå videre til finalen i den spanske pokalturnering.

.:FORSIDE:.