fbpx
Annonce

Barca kan ophæve Umtitis kontrakt uden sanktioner

Anders Lang Jensen - 20.08.21

© Getty Images
// Umtiti

Samuel Umtiti er ikke en del af cheftræner Ronald Koemans planer, og klubben overvejer nu at ophæve franskmandens kontrakt, fordi han ikke vil acceptere et skifte – noget som Barca kan gøre uden frygt for UEFA-sanktioner.

Professionelle fodboldspillere er beskyttet af UEFA, hvor klubberne blandt andet ikke kan afbryde en kontrakt, når der som sådan ikke er tale om brud på aftalen. Spillere er sikret i tre år fra klubskiftet i en såkaldt ’beskyttelsesperiode’. Dermed kan en klub ikke ophæve kontrakten, før denne periode er udløbet.

Samuel Umtiti har denne sommer taget hul på sin sjette sæson i det catalanske, hvorfor klubben ikke behøver at frygte for lovmæssige sanktioner ved beslutningen om eventuelt at ophæve franskmandens kontrakt.

I dette tilfælde skal der dog findes en løsning omkring kompensation til Umtiti. Her spiller den nationale lovgivning og andre kriterier ind for at finde frem til en løsning. Umtiti har kontrakt med klubben frem til 2023 og står økonomisk set stærkt overfor en lønkompensation fra Barca, hvis kontrakten ophæves efter klubbens ønske.

.:FORSIDE:.