fbpx
Annonce

Barca har størst sandsynlighed for at trække Bayern

FCBARCELONA.DK - 10.12.20

// Champions League


Når der på mandag trækkes lod til Champions Leagues 1/8 finaler, venter der Barca nogle rigtig svære modstandere. Rent matematisk viser en beregning, at der er størst chance for at trække frygtindgydende Bayern München.

Det ligger fast at Barca kan trække Bayern München, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Dortmund eller PSG i mandagens lodtrækning. De to sidste gruppevindere, Real Madrid og Juventus er udelukket, Madrid fordi de også spiller i La Liga og Juve fordi de var i gruppe med Barca.

Med seks mulige modstandere skulle man umiddelbart tro, at der var 16,66% chance for at trække en konkret modstander, men sådan er det ikke. Det skyldes netop den kendsgerning, at man ikke kan trække hold fra samme land eller fra samme gruppe.

Der er mange mulige kombinationer og regner man på de statistiske sandsynligheder, har Barca 22,12% chance for at trække Bayern München. Det skriver avisen El Mundo Deportivo.

Bayern følges tæt af Dortmund med 21,85%, mens der er et pænt stykke ned til den tredjemest sandsynlige modstander for Barca, der er PSG med 14,55%. Derefter følger Chelsea med 13,95%,  Liverpool med 13,86% og Manchester City med 13,68%. Der er altså næsten 10% større chance for at Barca trækker Bayern fremfor City.

Man kan derfor udlede, at der er cirka 44% chance for en tysk modstander for Barca og 41,5% chance for en engelsk.

Mange Barca-fans vil nok håbe at matematikken tager fejl, når der trækkes lod på mandag, for alle husker 8-2 lussingen mod netop Bayern München i august måned.

.:FORSIDE:.