fbpx

Barca har ingen kontraktudløb til sommer

FCBARCELONA.DK - 20.03.20

© FC Barcelona
// La Liga // Coronavirus

Hvis det bliver nødvendigt at forlænge ligaen hen over sommeren, vil det skabe problemer for de klubber, der har spillere med kontraktudløb den 30. juni. Barca er den eneste klub i La Liga der ikke står med det problem..

Den alvorlige Corona-krise, der rammer Catalonien og Spanien utroligt hårdt, kan få den konsekvens, at man må tage juni, juli og måske august i brug, for at færdigspille ligaen. Det erkendte Luis Rubiales fra fodboldforbundet RFEF forleden. Det har straks skabt debat om, hvad man gør med de spillere der har kontraktudløb den 30. juni.

Hele 114 spillere i ligaen har en kontrakt eller en lejeaftale der udløber den 30. juni. Værst ser det ud for Leganés, hvor hele 14 spillere i truppen har kontraktudløb den 30. juni, mens både Granada og Espanyol har 10.

Alle disse spillere har ret til at forhandle med andre klubber og mange af dem har helt sikkert allerede aftaler på plads for den kommende sæson, der formelt starter den 1. juli. Derfor virker det uoverskueligt, hvordan klubber som Leganés, Granada eller Espanyol skal kunne forlænge sæsonen, uden at blive svækket markant.

Det er dog en problematik man kan tage lidt let på i Barcelona, for her han man ingen spillere der har kontraktudløb til sommer. Det har altid været Barcas politik at forlænge med sine spillere i god tid, eller sælge dem senest et år inden kontraktudløb. På den måde sikrer man både stabilitet i truppen og indtægter til klubben.

Barcas eneste udfordring er de spillere der er udlejet og som vender tilbage den 30. juni. De har dog ikke været en del af sæsonens planlægning og derfor vil det ikke påvirke Barcas muligheder, hvis de forlænger deres lejeophold med nogle måneder.

Mens Barca altså kan tage det roligt på dette område, bliver det spændende at se, hvordan udfordringen bliver løst andre steder, hvis det bliver nødvendigt at forlænge sæsonen efter den 30. juni.

.:FORSIDE:.