fbpx
Annonce

Barca har ikke scoret på frispark i halvandet år

Simon Arun Vrábel - 28.01.23

Xavi har i den grad fået genstartet Barcas angreb men der er endnu ét punkt hvor afgangen af Lionel Messi virkelig kan mærkes og det er på frispark. Man skal tilbage til maj 2021 for at finde holdets seneste frisparksmål.

Den catalanske cheftræner har på næsten rekordtid fået vendt både stemningen og spillet i Barca og selvom holdet i nogle kampe har haft det svært, så er faktum, at man er blandt de hold som har scoret allerflest mål i La Liga. Det eneste punkt hvor Xavi endnu ikke har fundet en værdig afløser er på frispark, hvor statistikken i den grad giver anledning til bekymring.

Man skal ikke langt tilbage i historiebøgerne for at finde en tid, hvor modstanderne frygtede at give frispark til Barca for alle vidste, at et frispark uden for feltet oftest betød, at Messi ville score endnu et af hans flotte frisparksmål.

Artiklen fortsætter under annoncen


Desværre er den æra ovre, for især på frispark er Barca efterladt med et enormt tomrum, for man har reelt ingen frisparksspecialister i truppen. Når der skal sparkes frispark, ser man ofte at holdet vælger at sparke bolden ind i feltet eller en kort aflevering for at genstarte spillet og skal der endelig sparkes på mål så er valget af muligheder meget begrænset.

De få gange man har gjort sig et forsøg har det enten været Raphinha, Pedri eller Lewandowski men ingen af dem har formået at score. Faktisk fortæller avisen Sport, at statistikken går helt tilbage til 2. maj 2021, hvis man skal finde den sidste gang at catalanerne scorede på frispark. Dengang stod Ronald Koeman i spidsen for klubben og man fristet til at sige, at det selvfølgelig var Messi som stod for målet som blev scoret på udebane i sejren over Valencia. Det betyder, at det er mere end halvandet år siden at man sidst scorede på frispark.

Hvis man kigger på den nuværende trup, er der ingen oplagte frisparksskytter og det er helt sikkert noget som Xavi har med i sine overvejelser når han sammen med den sportslige ledelse afsøger spillermarkedet for nye spillere til truppen.



.:FORSIDE:.