fbpx
Annonce

Barca har det ofte svært efter en landskampspause

FCBARCELONA.DK - 01.04.23

// Elche

Det er en kendsgerning, at Barca i snart mange år har oplevet det fænomen, at holdet har det svært efter en landskampspause. Det skal de forsøge at overvinde i aften, når de besøger bundholdet fra Elche.

Fænomenet med problemer efter landskampene har fået sit eget navn i Spanien - FIFA-virus. Spillerne har svært ved at finde tilbage efter den afbrydelse en landskampspause giver og det kan ses på indsatsen på banen i de første kampe, ligesom der også er risiko for, at en eller flere spillere vender skadet hjem fra landskampene.

Sådan har det også været i denne sæson, hvor to landskampspauser og VM i Qatar har afbrudt ligaen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den første landskampspause var i september og dengang vendte Koundé, Memphis Depay, De Jong og Araujo skadet hjem. Sidstnævnte måtte endda opereres og var ude i flere måneder. Barcas første kamp var mod Mallorca, hvor holdet var i store problemer og det var kun på grund af en formidabel Ter Stegen, at det lykkedes at vinde 0-1. I den efterfølgende kamp tabte Barca til Inter i Champions League gruppespillet.

Næste pause var VM, der lagde La Liga stille et par måneder. Første kamp efter slutrunden var mod Espanyol på Camp Nou og her sluttede det 1-1 og derefter havde Barca problemer mod lille Intercity i Copa del Rey, hvor man måtte ud i forlænget spilletid for at komme videre.

I aften er så tredje gang at Barca skal i aktion denne sæson efter en landskampspause, når de møder Elche på udebane. Her må holdet undvære Andreas Christensen, der blev skadet i en landskamp for Danmark.

Her er der ikke råd til pointtab, hvis Barca skal holde sit forspring på 12 point i ligaen, så udfordringen med FIFA-virus skal løses af Xavi og hans spillere i aftenens kamp.



.:FORSIDE:.