fbpx

Barca har brugt færrest penge i Champions League

Peter Vyff - 19.09.23

// Champions League

Barca har store forhåbninger til Champions League, som for klubbens vedkommende starter i aften mod Royal Antwerp. Catalanerne er med afstand det hold i turneringen, der har brugt færrest penge i sommerens transfermarkedet

Xavi og kompagni tager i aften hul på sæsonens helt store mål, når Champions League indledes med en hjemmekamp imod Royal Antwerp. Catalanerne har de sidste år haft ekstremt svært ved at præstere i de europæiske turnerninger, og ledelsens håb er nu at genetablere Barcas omdømme på den internationale scene.

Artiklen fortsætter under annoncen


Joan Laporta og resten af den sportslige ledelse har da også fået sammensat et særdeles slagkraftigt mandskab, der forhåbentlig kan få en god start imod de belgiske mestre. Barca har dog formået at forstærke holdet uden at bruge store summer på transfermarkedet, og faktisk færrest af alle klubber i dette års Champions League.

Det skriver avisen Mundo Deportivo, der kan fortælle at de 3,4 mio. euro som Barca har brugt, er langt færre end meget mindre hold som Young Boys og FC København. Ledelsen har da også kun brugt penge på en spiller, nemlig Oriol Romeu, imens de resterende signinger kom til på frie transfers og lejeaftaler.

Paris Saint-Germain er ikke overraskende det hold, der har brugt flest penge på transfermarkedet med 350 mio. euro. Og der er noget ned til Manchester City, der brugte 241 mio. euro, imens top fem afsluttes med Arsenal med 235 mio. euro, Manchester United med 207 mio. euro og Bayern München med 155 mio. euro. Rivalerne fra Real Madrid endte på ottendeplads med 129,5 mio. euro.

I Barcas gruppe H er Porto det hold, der brugte fleste penge med 33,4 mio. euro. Selv hold som Royal Antwerp og Shahktar Donetsk brugt næsten tre gange så meget som catalanerne med henholdsvis 10,5 mio. og 12 mio. euro..:FORSIDE:.