fbpx
Annonce

Barca frygter at Araujo begår samme fejl som Umtiti

FCBARCELONA.DK - 15.11.22

// Ronald Araujo

VM står for døren og Ronald Araujo tager afsted sammen med Uruguay, trods en nylig operation efter en lårskade. I Barcelona frygter man, at det kan ødelægge hans karriere, som man så det med Umtiti i 2018.

Barca har hele 16 spillere med ved slutrunden i Qatar, fordelt på otte forskellige landshold. Hjemme i Barcelona vil Xavi helt sikkert sidde og krydse fingre for, at alle mand vender tilbage uden skader.

Specielt fokus er der på Ronald Araujo, der er udtaget for Uruguay til trods for, at han ikke har spillet fodbold i mere end halvanden måned. I slutningen af september blev han opereret efter en lårskade han pådrog sig med landsholdet og prognosen lød på tre måneders pause. I givet fald ville VM være umuligt for forsvarsspilleren at nå.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Araujo er dog en fighter og han har trænet benhårdt for at blive klar til VM. Der er gjort store fremskridt og han tager med til Uruguay med sin klubs tilladelse, men også med en fyissk træner fra Barca i Qatar, for at sikre sig, at alt foregår forsvarligt.

Situationen ligner meget den som Umtiti oplevede i 2018, han tog med Frankrig til VM med knæproblemer. Trods smerter spillede han og medvirkede til, at franskmændene kunne løfte det eftertragtede trofæ til sidst.

Resultatet blev dog også et knæ der aldrig rigtig blev godt igen og Umtitis præstationer var i frit fald. Her fire år senere spiller han for Lecce på en lejeaftale og på intet tidspunkt har han genfundet det niveau, der fik Barca til at købe ham.

Den historie frygter man gentaget med Araujo, for det virker urealistisk, at han skulle kunne nå en form, der berettiger til deltagelse i en hård slutunde. Uden kampe i benene og tidligt i processen efter en operation, ville der normalt vente flere ugers fysisk genoptræning.

Derfor regner ingen med, at Araujo får spilletid i gruppespillet, men lykkes det for Uruguay at komme videre til 1/8 finalen, kan det ikke afvises at han spiller. Det vil i givet fald blive den 5. eller 6. december, cirka to uger inde i slutrunden.

Sikkert er det dog, at Barca vil holde tæt øje med spilleren og være i løbende kontakt med den fysiske træner, der følger Araujo i Qatar.



.:FORSIDE:.