fbpx
Annonce

Barca-forsvaret funkler uden Piqué og Alba

Allan Stefan - 19.09.22

// Gerard Piqué // Jordi Alba

Barca cheftræner, Xavi har i denne sæson, set bort fra de rutinerede kræfter i forsvaret i form af de aldrende Gerard Piqué og Jordi Alba. Her har de nye- og yngre kræfter steppet op og vist forrygende form denne sæson.  

Med Barcas ageren i det netop overståede transfervindue lå det i kortene, at både Piqué og Alba ville få en mindre fremtrædende rolle end de har været vant til gennem deres mange år i den catalanske storklub. Men overgangen fra at være nogle af de bærende kræfter- og ledere på banen til sporadiske indhop og spilleminutter primært mod de mindre hold, er gået forbavsende hurtigt. Samtidigt har Barcas mange nyerhvervelser og unge spillere som Balde, Eric García og Araüjo funklet i deres fravær, og i høj grad overtaget stafetten fra forsvars-koryfæerne.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Catalanerne har i seks ligakampe blot lukket ét enkelt mål ind, dermed har Barca det stærkeste forsvar og den bedste defensive rekord i den bedste spanske liga - en rekord de i skrivende stund deler med Villarreal, som dog har spillet en kamp mindre.

Sidste sæson, hvor defensiven haltede og strukturen på holdet var i høj grad, var et problem under både Ronald Koeman og senere under Xavi, har træner-stablen i den grad strammet den defensive organisationen op og givet et nyt liv til gennemrusten og hullet forsvar.

Der venter nu en landskampspause, hvor Xavi formentligt først har alle sine spillere samlet igen næste torsdag, og hvor næste kamp skal spilles ude mod Mallorca den 1. oktober. Oktober måned kan meget vel blive sæson definerende måned både nationalt og internationalt.

Xavi og co. møder blandt andet Real Madrid, Bilbao og Villarreal i ligaen, mens Bayern München samt Inter både ude og hjemme venter i Champions League. Her vil det klargøres om Barcas nye forsvar kan holde det flotte niveau fra sæsonstarten.

.:FORSIDE:.