fbpx
Annonce

Barca første klub som vinder CL for damer og herrer

Rune Stentoft Arlbjørn - 18.05.21

// Barça Femení


Søndag aften spillede Barcas kvindehold Champions League-finale mod Chelsea i Sverige. Den kamp vandt de catalanske kvinder sikkert, så nu er Barca den første klub som har vundet Champions League både på kvinde- og herresiden.

Barca har vundet Champions League hele fem gange på herresiden. Den første pokal med de store ører blev vundet i 1992. Ellers har catalanerne også vundet den eftertragtede turnering i 2006, 2009, 2011 og 2015. Søndag aften vandt FC Barcelona Femení så deres første Champions League.

Uefa Womens Champions League blev spillet for første gang i 2001. Siden da har kvindehold, som også har et herrehold, som har vundet mændendes Champions League, ikke vundet turneringen. Det blev der lavet om på med Barca-kvindernes triumf søndag aften.

Inden Barca Femenís sejr over Chelsea i finalen havde klubber som Lyon, 1. FFC Frankfurt, Umeå, VfL Wolfsburg, Turbine Potsdam, Arsenal og FCR Duisburg alle prøvet at vinde kvindernes udgave af Champions League, men ingen af de hold har som bekendt vundet Champions League på herresiden.

Med Barcas fem herre-sejre i Champions League og med kvindernes sejr på 4-0 over Chelseas kvindehold i finalen i går er den catalanske storklub dermed den første klub, som har vundet Champions League for mænd og kvinder. Derfor var det naturligvis en stor aften for Barca som klub i går på Gamla Ullevi i Göteborg.

.:FORSIDE:.