fbpx
Annonce

Barca flot med i kårringen af Ballon d'Or Dream Team

FCBARCELONA.DK - 20.10.20

© Getty Images
// Ballon d'Or

Hvilket hold ville være det bedste i historien? Det finder magasinet France Football ud af i kårringen af Ballon d'Or Dream Team, hvor hele 23 af de 110 nominerede spillere har en fortid i Barca.

Det er noget af en opgave som France Football sætter 170 sportsjournalister på, når de skal pege på den bedste ellever i fodboldhistorien. Det franske sportsmagasin har gjort forarbejdet ved at nominere 10 spillere på hver position, hvilket betyder at 110 spillere gennem historien er nomineret.

Her kan Barca-fans godt være stolte, for klubben er flot respæsenteret, idet 23 af de 110 spillere på et eller andet tidspunkt i karrieren har spillet for blau-grana.

Fra nyere tid drejer sig om Messi, Xavi, Iniesta og Busquets. De får selskab af andre klublegender som Guardiola, Ronaldinho, Stoichkov, Rivaldo, Romario og Eto'o. Også Barcas nuværende træner, Ronald Koeman er nomineret. Med på listen er også Luis Figo, der i år 2000 tog det forbudte skifte til Real Madrid.

Går man længere tilbage i historien, har Johan Cruyff og Maradona naturligvis også fundet vej til listen og det samme har Neeskens og Kubala. De øvrige nominerede spillere med en Barca-fortid er Thuram, Schuster, Luis Suárez (fra 50'erne), Rijkaard, Hagi, Kocsis og Ronaldo Nazario.

Som danske æger man sig nok over, at hverken Allan Simonsen eller Michael Laudrup er med man blandt de nominerede. De var begge store profiler i Barca på hver deres tid, men er altså ikke blevet fundet gode nok af France Football til en nominering.

.:FORSIDE:.