fbpx

Barca fik endelig en storsejr i den spanske liga

Simon Arun Vrábel - 07.02.23

// La Liga // Sevilla

Efter flere kampe hvor catalanerne har vundet smalle sejre og hvor holdet i stor grad har danset på et knivsæg for at få samtlige tre point, kunne man søndag aften endelig glæde sig over en storsejr på 3-0 over Sevilla.

I alt for mange kampe specielt i det nye år, har Xavis mandskab efterladt Barcas-fans verden over med en unødvendig høj puls, når holdet kun har vundet med et enkelt mål. Det var derfor en stor lettelse for alle at holdet søndag aften fik genstartet målmaskinen og vandt en sikker sejr på 3-0 hjemme over Sevilla.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Man skal faktisk helt tilbage til oktober måned for at finde den sidste gang at Barca vandt med mere end to mål i ligaen og siden da er det blevet til en lang række smalle 1-0 sejre. De smalle sejre har været et resultat af, at angrebsspillet ikke har kørt som man så i starten af sæsonen og selvom defensiven har stået solidt, så har målene manglet. De manglende mål har gjort, at holdet har kæmpet hårdt i kampenes døende minutter for at sikre alle tre point.

Det er specielt efter VM-slutrunden at Xavis mandskab har haft svært ved at lukke kampene og således er det blevet til 1-2 over Osasuna, 1-1 mod Espanyol, 0-1 over Atlético Madrid, og 1-0 over Getafe, Real Sociedad og Girona. I sidste spillerunde vandt man så 2-1 over Real Betis og derfor var glæden ekstra stor, da Raphinha søndag aften scorede til det endelige resultat på 3-0 i hjemmekampen mod Sevilla, for indtil da havde det kun været i Copa del Rey at man havde sikret en storsejr over upåagtede AD Ceuta.

Til trods for de manglende mål i angrebet, er Barca alligevel det hold som har scoret flest mål i den spanske liga, da Xavis tropper er noteret for 42 mål i 20 kampe. Tættest på kommer Real Madrid med 40 mål og derefter er der langt ned til Atlético Madrid og Athletic Bilbao som begge har scoret 29 mål. Samtidig gør Barcas fantastiske defensiv at målforskellen hedder +35 i catalanernes favør, hvor Real Madrid kun har +23 da de har lukket hele 10 mål flere ind.

Forhåbentligt forsætter catalanerne de flotte takter fra Sevilla-kampen når holdet på søndag møder Villarreal i en svær udekamp, som i øvrigt er den sidste inden Europa League-turneringen genoptages med første kamp mod Manchester United..:FORSIDE:.