fbpx
Annonce

Barca får erstatning for ulovlig salg af merchandise

Markus Johannessen - 21.01.23

Barca har netop fået en uventet, men velkommen indtægt. Draps Center, som er en tidligere samarbejdspartner med salg af Barcas merchandise, er blevet dømt skyldig i fortsat at sælge produkter efter ophævelse af samarbejdet.

Det er omtrent otte år siden, at Barcas og Draps Center SL's veje skiltes. Fra 2005 til 2014 stod virksomheden Draps Center for produktion, import, distribution og salg af Barcas officielle merchandiseprodukter. Den tidligere samarbejdspartner havde, ifølge kontrakten, tre måneder til at sælge det resterende lager efter samarbejdets opsigelse og derefter skulle alt overskydende sendes til Barca eller en tredjepart, der havde en licensaftale til at sælge catalanernes produkter.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det viser sig dog, at Draps Center på nonchalant vis, imellem 2015 og 2018, fortsat har udbudt Barcas produkter til egen profit. Virksomheden har solgt Barcas merchandise i Camp Nous omkringliggende områder samt en butik i Lloret de Mar på Costa Brava kysten.

Ifølge den catalanske avis Sport, er Draps Center efter en årelang retssag blevet kendt skyldig af Barcelona Mercantile Court. Virksomheden skal betale Barca omtrent 2 millioner euro i erstatning. 

Det er ganske vist ikke summer, der gør sig gældende i samme omfang som salg af spillere eller lønreduktioner, men i disse økonomisk magre tider, hvor Barcas ledelse ikke kan gøre sig nogen sportsligt investeringsmæssige overvejelser uden Financial Fair Play ånder dem i nakken, så tæller enhver indkomst. Også en atypisk en af slagsen på knap 15 millioner kroner.

Foto i denne artikel har ingen relation til ulovlig handel med FC Barcelona merchandice.



.:FORSIDE:.