fbpx
Annonce

Top 10: Barca giver flest unge spillere debut

Simon Arun Vrábel - 25.01.24

// La Liga

Da Pau Cubarsí fik sin ligadebut i kampen imod Real Betis, blev han den fjerde ungdomsspiller til at debutere i denne sæson, hvilket gør catalanerne til den klub, som giver lang flest unge spillere ligadebut.

Barca har altid været velkendt for at tro på deres mange ungdomsstjerner fra La Masia, og til trods for ankomsten af store navne som João Cancelo, João Félix og Ilkay Gündogan, så topper catalanerne forsat listen som den klub i den spanske liga, der giver flest unge spillere debut på førsteholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er den anerkendte fodboldportal, Transfermarkt, som har offentliggjort en liste over de 10 yngste debutanter i det forgangne kalenderår indtil nu. Her fører Barca stort med hele fire navne på listen, imens Real Betis følger efter med halvt så mange debutanter. Det er i øvrigt værd at bemærke fraværet af både Real Madrid og Atlético Madrid samt klubber som Athletic Bilbao og Real Sociedad, som i skrivende stund alle ligger top seks sammen med Barca.

Transfermarkt har opgjort listen efter spillernes alder da de debuterede, og her er det samtidig interessant, at Barca både markerer sig som den klub med flest unge debutanter, men også som den klub, med de yngste spillere, da Lamine Yamal, Marc Guiu og Pau Cubarsí er de tre yngste debutanter.

Imens det kan argumenteres at Barcas smalle trup og mange skader, har været med til at fremrykke debuten for nogle af ungdomsspillerne, så er konklusionen for alle af spillerne, at de ikke er faldet igennem ved deres debut. Tværtimod har deres kvalitet været med til at øge konkurrencen yderligere iblandt førsteholdsspillerne.

Her er listen over unge ligadebutanter i 2023:

1. Lamine Yamal, Barca (16 år og 1 måned)
2. Pau Cubarsí, Barca (16 år, 11 måneder og 30 dage)
3. Marc Guiu, Barca (17 år, 9 måneder og 18 dage)
4. Assane Diao, Real Betis (18 år og 21 dage)
5. Pablo Busto, Real Betis (18 år, 3 måneder og 29 dage)
6. Silvi Clua, Girona (18 år, 6 måneder og 22 dage)
7. Yarek Gasiorowski, Valencia (18 år, 8 måneder og 25 dage)
8. Vitor Roque, Barca (18 år, 10 måneder og 7 dage)
9. Rachad Fettal, Almeria (18 år, 10 måneder og 17 dage)
10. Tomás Mendes, Deportivo Alavés (18 år, 11 måneder og 22 dage)



.:FORSIDE:.