fbpx
Annonce

Barca-brandet er godt for Braithwaites forretninger

Simon Arun Vrábel - 23.07.22

// Martin Braithwaite

Selvom at Martin Braithwaite i mere end to måneder har været uønsket i Barca, har han ikke travlt med at komme videre. Hans private virksomheder nyder angiveligt godt af, at danskeren har status som Barca-spiller.

Martin Braithwaite er uønsket i Barca og både den sportslige ledelse og Xavi har flere gange gjort det meget klart, at de ønsker, at angriberen finder en ny klub. Danskeren derimod har oplevet en stor gevinst ved Barca-brandet som i en sådan grad booster hans private virksomheder, at han på ingen måde har travlt med at forlade klubben og brandet ’Barca’.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det er velkendt at mange professionelle fodboldspillere benytter det ’fodboldbrand’ som de skaber på banen til at bygge en karriere op udenfor livet som fodboldspiller. I Catalonien er Gerard Piqué ét af de bedste eksempler på dette.

Men faktisk er Martin Braithwaite blandt de mest succesfulde forretningsmænd iblandt fodboldspillere og ifølge det anerkendte magasin Forbes rangerer han højt på listen ved siden af selveste Lionel Messi. Faktisk mener mediet at Braithwaites virksomheder, som han ejer sammen med sin onkel, har en estimeret værdi på mere end 200 millioner euro.

Derfor er historierne om, at danskeren nægter at forlade klubben på grund af sin høje løn, da næppe heller ikke sandfærdig, for virkeligheden er i stedet det brand og den markedsværdi som kommer med at være Barca-spiller. Ifølge den catalanske avis Sport har danskeren nemlig oplevet, hvor stor en fordel det er at have Barca-brandet i ryggen når han laver forretninger, modsat hans tid hos Léganes. Den forretningsmæssige fordel skulle være den primære årsag til, at danskeren ikke ønsker at forlade klubben.

Sikkert er det dog, at Braithwaite ingen fremtid har under Xavis ledelse og det catalanske medie spekulerer derfor i, at danskeren i sidste ende vil acceptere et skifte hvis klubben ophæver hans kontrakt. I sidste ende har danskeren nemlig brug for spilletid hvis hans skal gøre sig nogle forhåbninger om at komme med til det nærtstående VM.

Alt imens Braithwaite afventer situationen, gør han angiveligt alt hvad han kan for at forsætte sin succes som privat forretningsmand med det verdenskendte Barca-brand i ryggen. I skrivende stund ejer danskeren godt 1500 ejendomme rundt omkring i verden imens yderligere 500 er på vej.

.:FORSIDE:.