fbpx
Annonce

Xavi kræver mere fart i Barcas spil

Simon Arun Vrábel - 23.07.22

// Xavi

Fem førsteholdsspillere blev ikke inviteret med på klubbens pre-season i USA og nu viser det sig, at én af årsagerne er, at Xavi ønsker mere fart i catalanernes spil og det er ikke noget som de kan bidrage med.

Xavi vil angiveligt have mere fart i Barcas spil og konsekvensen af dette er blevet, at fem spillere ikke længere har en fremtid i klubben. Xavi ønsker desuden ikke, at spillerne deltager i flere træningspas, da han mener, at de vil sænke tempoet unødvendigt.

Inden klubben drog afsted på pre-season i USA fik Óscar Mingueza, Clément Lenglet, Riqui Puig, Samuel Umtiti og Martin Braithwaite alle besked på, at de burde bruge tiden tilbage i Barcelona for at afklare deres fremtid. Xavis fremtidsplaner indbefattede nemlig ingen af de fem spillere og selvom årsagen virkede mere åbenlys for nogle spillere end andre, viser det sig nu, at de alle mangler én færdighed, som Xavi vægter højt - hurtighed.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Ifølge avisen Sport fik Xavi hurtigt indtrykket af, at holdets træningspas forgik i et væsentligt langsommere tempo end dengang han selv var spiller og det var der flere forskellige årsager til. Meget naturligt er en del af stamspillerne blevet ældre og hvis man samtidig blander dem med nye uerfarne spillere, så får man en kedelig kombination, hvor den generelle boldomgang er langsom. Det er også de tendenser, som mange tilhængere har lagt mærke til i de seneste sæsoner, nemlig at spillet i kampene var blevet langsommere og dermed mere forudsigeligt.

Konsekvensen er nu, at Xavi har sat en streg i sandet med turen til USA. Under selve pre-season deltager kun de spillere, som Xavi har lyst til at arbejde med og som han mener har teknikken og hurtigheden til at øge tempoet på holdet generelt. Når klubben vender tilbage, ønsker cheftræneren dog at forsætte disse takter og derfor er de fem tilbageblivende spillere ifølge avisen Sport ikke længere velkommen til førsteholdets træning såfremt, at de forsat er på lønningslisten i Catalonien.

Èn af grundstenene i det berømte tiki-taka fodbold er hurtighed og teknik, så med Xavis klare vision og mission kan man som Barca-fan kun håbe at se det flotte fodbold på ny i den kommende sæson.

.:FORSIDE:.