fbpx
Annonce

Avis: Legenden Carles Navals afløser køres i stilling

FCBARCELONA.DK - 27.07.21

// naval


Navnet er ukendt for de fleste, men ansigtet genkender de. Carles Naval har været holdleder for Barcas førstehold i 34 år og i en alder af 66 år nærmer tiden sig til pension. En afløser er ved at blive kørt i stilling.

Året var 1977 da den 32-årige Carles Naval overtog ansvaret som holdleder for FC Barcelona. Dengang hed holdets ubestridte stjerne Johan Cruyff, der havde sin sidste sæson i klubben. To år senere kom danske Allan Simonsen til klubben og lidt senere ingen ringere end Diego Maradona.

Siden dengang har Carles Naval løst et hav af praktiske opgaver i førsteholdstruppen og er der nogen der er oplagt til at skrive sine errindringer, er det den stille og altid ydmyge Carles Naval. Hvad han har oplevet bag kuisserne i FC Barcelona kan aldrig være kedelig læsning.

Alle Barca-fans kender Carles Navals udseende, for det er ham der står for holdets udskiftninger på sidelinjen. Han sender spilleren på banen og tager som den første imod den spiller der går ud.

Nu fortæller avisen Mundo Deportivo, at Naval nærmer sig sin pensionering. Den kan komme efter denne sæson, eller måske først i 2023, men givet er det, at man er ved at køre en afløser i stilling. Det ser ud til at blive den blot 26-årige Gonzalo Rodríguez, der forvejen er ansat i klubben, senest som holdleder for klubbens kvindehold.

Gonzalo Rodríguez tager med Barca på træningslejren i Tyskland som højre hånd for Naval. Det fortæller avisen Mundo Deportivo. Målet skulle være at få kørt Rodríguez stille og roligt ind, så han kan lære opgaverne og spillerne at kende.

Hvor meget Carles Naval betyder for klubben og for spillerne får man et indtryk i nedenstående video fra 2017, hvor store profiler hyldede ham ved hans 30 års jubilæum.



.:FORSIDE:.