fbpx
Annonce

Avis: Laporta vil hente Messi hjem til januar!

Simon Arun Vrábel - 31.10.22

// Lionel Messi

Joan Laporta arbejder angiveligt på at hente Messi hjem til Barcelona og de seneste rygter går på, at klubpræsidenten vil gøre et forsøg allerede til januar selvom den operation umiddelbart virker meget svær.

Det kom som et chok for hele fodboldverdenen og ikke mindst Lionel Messi selv, da Joan Laporta måtte fortælle, at klubbens økonomi ikke var robust nok til at fastholde klubbens og fodboldhistoriens bedste fodboldspiller – nogensinde. Lige siden den ulykkelige afsked har Joan Laporta forsøgt at genforene Messi med sin barndomsklub og nu forlyder det, at klubpræsidenten vil se om det kan lykkedes allerede til januar.

Det var med et tungt hjerte, at Barcas præsident, Joan Laporta, måtte meddele Messi og resten af fodboldverden, at man ikke kunne forlænge den kontrakt, som stod til udløb sidste sommer, og som konsekvens deraf måtte sige farvel til den lille troldmand. Hvad var endnu værre var, at den eneste anden klub, som havde råd til Messi, var franske PSG. Det var en svær pille at sluge for Barca-fans verden over at skulle lade Messi rejse til netop dén klub, som år forinden havde splittet den farlige MSN-trio med Messi, Suárez og Neymar.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Lige siden, at Messi trak PSG-trøjen over hovedet for første gang i sommeren 2021, har rygterne om en retur til Barca floreret. Tanken er, at Messi skal afslutte sin karriere dér hvor det hele startede og allerede nu drømmer mange om, at Messi kan åbne det nyrenoverede Camp Nou i sæsonen 2024/25, hvilket samtidig kunne blive hans sidste sæson i klubben. Messi har kontrakt med PSG frem til næste sommer og selvom der er option på yderligere ét år, så skal begge parter godkende dette førend forlængelsen kan realiseres.

Netop derfor bringer avisen Sport nyheden om, at Laporta allerede i vinterens transfervindue vil prøve at hente den 35-årige argentiner hjem. Årsagen er, at man gerne vil forstærke holdet hurtigst muligt samtidig med, at Laporta mener, at det vil sende et godt signal til Messi om, hvor meget klubben ønsker at få ham retur hvis man kan forhandle en afsked i hus med de ellers stædige franskmænd fra Paris.

Udover kompleksiteten i at skulle forhandle med Nasser Al-Khelaifi, så begynder VM i midten af november. Netop dette VM er vigtigere end nogensinde før for Messi, for udover at være storfavoritter til det prestigefyldte trofæ, som argentineren aldrig har vundet, så er dette VM Messis sidste. Det virker derfor svært at se, at Messi vil lade sin kontraktsituation forstyrre de vigtige VM-forberedelser, men omvendt så har fodboldverden budt på mange overraskelser i de seneste par år.

På den anden side kunne den franske avis L'Equipe forleden afsløre, at PSG kom ud med et underskud i sidste sæson på hele 370 millioner euro. Dette massive underskrud på næsten 3 milliarder kroner kan tvinge den franske klub til at lade Messi rejse før tid for at reducere lønudgifterne.

I PSG har Messi i denne sæson scoret 12 mål og lavet 13 assist fordelt på 17 kampe, imens han for det argentinske landshold har scoret fire mål i to kampe.

.:FORSIDE:.